İnsanların sadece %2'si gardırobun içindeki gizli kamerayı 7 saniyede bulabiliyor! Bulanların beyninden zeka fışkırıyor!

İnsanların sadece %2'si gardırobun içindeki gizli kamerayı 7 saniyede bulabiliyor! Bulanların beyninden zeka fışkırıyor!

Günün stresini alacak optik illüzyon. Yalnızca IQ'su yüksek kişiler bu optik illüzyon testini çözebilir. İnsanların sadece %2'si resimdeki gardırobun içindeki gizli kamerayı 7 saniyede görebiliyor.

Optik yanılsama, beynin nesneleri algılama biçimine meydan okuyan bir nesnenin veya çizimin veya insanların akıl almaz, son derece büyüleyici, şekil değiştiren görüntüsüdür. Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel yanılsamalar gibi pek çok türde optik yanılsama görmüş olmalısınız. Bir insanın normal beyni, her açıdan farklı bir algı oluşturan şeylere veya görüntülere farklı bakabilir. Böyle zekice bir örnek, resimdeki gardırobun içinde bir yere saklanan bir kameranın olduğu resimde görülebilir.

1-013.jpg

GARDIROBUN İÇİNDEKİ GİZLİ KAMERAYI TESPİT EDEBİLİR MİSİN?

Yukarıdaki görsel çocuklar ve yetişkinler için resimli bulmaca olarak paylaşılmıştır. Bu illüzyonda büyük bir gardırop görebiliriz ve içinde saklanan bir kamera vardır. İllüzyon, izleyicileri resmin içine gizlenmiş kamerayı bulmaya zorlar. İnsanların sadece %2'sinin bu görüntüdeki gizli kamerayı bulabildiği iddia edildi. Bu optik illüzyon görüntüsü, IQ'nuzu test etmenin başka bir eğlenceli yoludur. Ancak, gerçek bir IQ testi yapmak, IQ seviyenizi öğrenmenin iyi bir yoludur.

GİZLİ KAMERAYI 7 SANİYEDE GÖRDÜNÜZ MÜ?

Gizli kamerayı tespit etmekte zorlanıyorsanız, size yardımcı olmak için buradayız. Resme dikkatlice bakarsanız gardırobun içinde asılı duran kıyafetleri göreceksiniz. Gardıropta kışlık Yorganlar, El Çantaları, Sandaletler, Çizmeler, Şapkalar ve Valizler bulunmaktadır.

Ancak bulmaca, "Pembe bir kamerayı unuttuk" ipucunu vererek izleyicileri kamerayı bulmaya davet ediyor. Bir gardırobun bu optik yanılsaması, görüşünüzün gerçekte ne kadar iyi olduğunu ortaya çıkarabilir. Kolaylık olması için, aşağıda verilen resimde bir gardırop içindeki gizli kamerayı vurguladık.

OPTİK İLLÜZYON CEVABI

Kamera, çarşafların ve yorganların tutulduğu üst 2. rafın içinde saklanıyor. Resim, görüntüdeki gizli kamerayı bulmaya çalışan binlerce yetişkinin kafasını kaşımasına neden oldu.

2-006.jpg

Çalışmalar, beyninizi zor bulmacalarla ne kadar çok çalıştırırsanız, o kadar akıllı olma eğiliminde olduğunuzu gösteriyor. Optik illüzyonlar her zaman beynimizin nasıl çalıştığına dair büyüleyici bilgiler verir. Belirli renk, ışık ve desen kombinasyonları, beynimizi orada olmayan bir şeyi görsel olarak algılaması için kandırabilir. Öyleyse bize söyleyin, bu optik illüzyon görüntüsünün içindeki gizli kamerayı gördünüz mü?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN