İnternetin yeni kültür sanat denizi

İnternetin yeni kültür sanat denizi

Türk şiirine katkılarıyla öne çıkan İlhami Çiçek’in adı ‘Bilmek Vaktidir’ ismiyle yayın hayatına başlayan internet sitesinde yaşatılıyor. Yayın yönetmenliğini Zeyhen Delav’ın üstlendiği portal, kitaptan sinemaya, müzikten dosya konularına kadar zengin kültür ve sanat içeriğiyle öne çıkıyor. İlhami Çiçek’in kardeşi olan kurucu Mehmet Latif Çiçek “Bu site insana, aklı ve kalbi olduğunu hatırlatan engin bir içerikle huzura çıkma arzusuyla yayında” diyor.

Şair İlhami Çiçek’in adını yaşatmak, genç nesillere tanıtabilmek ve aynı zamanda kültüre katkı sağlamak için, ismini ve bölümlerini şiirlerinden alan yeni kültür-sanat sitesi Bilmek Vaktidir, farklı isimleri, alanında isim yapmış yazarları ve dosya konularıyla yayın hayatına merhaba dedi. Belli bir üslup etrafında, farklı başlık ve yazıları bir araya getirerek kültür alanına yeni bir dinamizm katmayı hedefleyen internet sitesi, İlhami Çiçek’in kardeşi Mehmet Latif Çiçek tarafından kuruldu. Bilmek Vaktidir’in genel yayın yönetmeni koltuğunda Zeynep Delav bulunuyor. İlk dosya konusunu ‘Temalar’ başlığı altında Safiye Erol’a ayıran Bilmek Vaktidir, ikinci dosya konusu olarak Cesare Pavese’yi odağına aldı. Sitede eğitim, kültür, sanat; yazar, fikir adamı, sanatçı portreleri; kitap eleştiri ve tanıtımları; sinema yazıları; her ay bir konunun alanında yetkin yazar, sanatçı ve düşünürlerin değerlendirmelerinin yer alacağı dosyalar bulunuyor.

19-04/25/4.jpg

Bilmek Vaktidir’in kurucusu ve aynı zamanda İlhami Çiçek’in kardeşi Mehmet Latif Çiçek, siteyle ilgili şu bilgileri verdi: “İçine yolculuk yapamayan insanın merhameti, adaleti ve aşkı keşfederek insanlığı kuşanması beklenemez. Bu açmazdan, kuşatmadan, kalbi bu muhasaradan ve kendine yabancılaşmadan çıkarmanın yolu, şiire, romana, hikâyeye, edebiyata, müziğe ve sanatın diğer alanlarına iltica etmekle mümkün olabilecektir. İşte bu site; insana, aklı ve kalbi olduğunu hatırlatan engin bir içerikle sizlerin huzuruna çıkma arzusuyla yayında.”

19-04/25/3.jpg

Bilmek Vaktidir’e yazılarıyla katkı verenler ise şu isimlerden oluşuyor: Mehmet Latif Çiçek, Adalet Çavdar, Adnan Saracoğlu, Çetin Tokay, Çiğdem Buğdaycı, Elif Okan Gezmiş, Elif Şahin Hamidi, Esra Karadoğan, Feridun Andaç, Gülenay Pınarbaşı, Hayrettin Orhanoğlu, Mehmet Nuri Yardım, Mikail Türker Bal, Neval Yumuşak Çolak, Onur Çalı, Ömer Faruk Şerifoğlu, Rahime Kasım, Sedat Palut, Sinan Terzi, Sultan Komut, Şahin Torun, Ümit Yaşar Özkan, Üzeyir Gündüz.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN