IQ testi için zeka oyunu: Trafiği 7 saniyede temizlemek için hangi arabayı kaldırırdınız?

IQ testi için zeka oyunu: Trafiği 7 saniyede temizlemek için hangi arabayı kaldırırdınız?

Zeka IQ Testi: Bu akıl bulmacasında, resimdeki trafiği temizlemek için hangi arabayı kaldıracağınızı belirlemeye çalışın. Sadece yüksek IQ'ya sahip insanlar arabayı 7 saniye içinde görebilir!

Bu IQ testi, zeka seviyenizi değerlendirmenin eğlenceli bir yoludur. Bu zeka oyunu, soruna bakarken verdiğiniz karara dayalı olarak IQ seviyenizi test etmenize yardımcı olacaktır. Bu beyin bilmecelerini çözerken, problemi taramanız ve mantıksal ve analitik becerileri kullanarak cevaba ulaşmanız gerekir. Zeka oyunları, bu eğlenceli oyunlar yaratıcı düşünme ile çözüldüğü için basit bir bilmeceyi daha ilginç hale getirir. Çözüme ulaşmak için yaratıcı düşünmeniz gerekiyor çünkü cevap hemen önünüzde olmayacak. Bu yüzden, görüntüdeki trafik sıkışıklığını gidermek için kaldırılması gereken arabayı tanımlamanız gereken ilginç bir zeka oyunu hazırladık.

kapak-002.jpg

TRAFİĞİ 7 SANİYEDE TEMİZLEMEK İÇİN HANGİ ARABAYI KALDIRIRDINIZ?

Yukarıdaki görselde yoldaki trafiği temizlemek için hangi arabanın kaldırılması gerektiğine karar vermeniz gerekiyor. Bu bulmacada 7 arabanın bir kavşakta karşılaştığını ve trafik sıkışıklığının oluştuğunu görebilirsiniz. Ayrıca, bir araba trafik sıkışıklığından çıkarılırsa, arabanın geri kalanı kendi yollarına gitmekte özgür olacaktır.

Cevap oldukça basit ama zor olduğu için soruyu cevaplamadan önce resme dikkatlice bakmanız gerekiyor. Bir uyarı olarak, bu zeka oyununun cevapları sorunun hemen altında verilmiştir, bu yüzden çok fazla kaydırıp hile yapmadığınızdan emin olun!

ZEKA CEVABI

Resimdeki 7 arabanın hepsinin yönüne dikkatlice bakarsanız, yoldaki trafik sıkışıklığını gidermek için kaldırılması gereken arabayı tespit edebileceksiniz. Ayrıca, yolların birbiriyle kesiştiğini unutmayın. O halde 7 araba arasından hangi arabanın kaldırılması gerektiğini belirleyelim:

1 No'lu Araç ve 2 No'lu Araç, yol kavşağında güneye doğru aynı yönde ilerliyor.

4 No'lu Araç ile 5 No'lu Araç, yol üzerindeki kavşakta Batı yönüne doğru aynı yönde ilerlemektedir.

6 No'lu Araç ve 7 No'lu Araç, yol kavşağında kuzeye doğru aynı yönde ilerliyor.

YOLDAKİ KAVŞAKTA SADECE 3 NO'LU ARABA DOĞU YÖNÜNDE GİDİYOR.

Yani, bu zihinsel testin cevabı, 3 No'lu arabayı kaldırılarak trafik sıkışıklığının giderileceğidir. 3 No'lu araç resimden kaldırıldığında, 1 No'lu Araç ve 2 No'lu Araç, önce güney yönüne gidebilecektir. Ardından 4 Numaralı Araç ve 5 Numaralı Araç batı yönüne ikinci olarak gidebilecektir. Ve son olarak, 6 No'lu Araba ve 7 No'lu Araba kuzey yönüne gidebilecek.

1-009.jpg

ZEKA OYUNU TESTİ

Yukarıdaki zeka oyunu zeka ve gözlem becerilerinizin basit bir testidir. Bulmacayı öngörülen süre içinde çözmek için yanal düşünmeyi gerektirir. Ancak, cevabı birkaç saniye içinde çözdüyseniz, kendinizi tatmin hissedeceksiniz. Bu zeka oyunu, IQ'nuzu test etmenin başka bir eğlenceli yolu. Ancak, gerçek bir IQ testi yapmak, IQ seviyenizi bilmenin iyi bir yoludur.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN