IQ zorlayan zeka testini başaran çok az! 30 Saniyede 5 farkı bulan sivri zekadır

IQ zorlayan zeka testini başaran çok az! 30 Saniyede 5 farkı bulan sivri zekadır

Can sıkıntısını eğlenceli zeka testleriyle değerlendirmek isteyenler aynı zamanda minik beyin egzersizi de yapmış oluyor. Genellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiği zeka testleri bilişsel yetenekleri geliştirmeye de yardımcı oluyor. Bu testi çözmek isteyenlerin ise oldukça dikkatli olması ve kendini resme odaklaması gerekiyor.

Minik zeka testleri ile beyninizi geliştirebilir aynı zamanda da eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. İlk bakışta zor olarak görünen bu bulmacalar dikkatli bakıldığında ve odaklanıldığında aslında ne kadar basit oldukları ortaya çıkıyor. Şimdi kendinizi hazır hissediyorsanız zor görünen bu bulmacayı beraber çözelim.

AYRINTILARA DİKKAT EDİN!

Aşağıdaki görüntüde sinek avlamak isteyen kurbağa gölette yer alıyor. Bu görüntü kimisine göre kolay olsa da kimisi için oldukça zor. Kişilerden istenen 13 saniyelik sürede resimdeki 5 farkı bulmak. 13 saniyeyi geçmemek ve kopya çekmemek gerekiyor. Testte süre verilmesinin nedeni ise optik illüzyon ile dikkat testleri çözerken belli bir stres düzeyinde olmanızdır. Beyin tarafından salgılanan stres hormonu sizin resme daha iyi odaklanmanıza neden olacaktır. Süre dolmadan iki resim arasında ki beş farkı bularak testi çözün.

 zeka testi

CEVABI AYRINTILARDA GİZLİ!

Sizden 13 saniyelik sürede verilen 2 resim arasındaki beş farkı bulmanız istendi. Verilen sürede doğru cevaba ulaştıysanız gerçekten bir dahisiniz. Fakat cevabı bulamadıysanız da üzülmenize gerek yok. Bu tarzdaki dikkat testlerini daha sık çözerek antrenmanlar yaptıkça kendinizi geliştirebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN