IQ'nuzu ölçecek zeka testi: 30 saniye içinde hangi tankın ilk önce dolacağını bulabilir misin?

IQ'nuzu ölçecek zeka testi: 30 saniye içinde hangi tankın ilk önce dolacağını bulabilir misin?

IQ'nuzu test edecek zeka bulmacası: Bu resimli bulmacada, önce hangi su deposunun dolacağını bulmaya çalışın. Sadece Yüksek IQ'ya sahip kişiler bu bulmacayı 30 Saniyede çözebilir. Denemek için hazır mısınız?

Boş zamanlarınızda beyin bilmeceleri ve bulmacalar çözmeyi seviyorsanız, bu zeka oyunu tam size göre! Zeka oyunları, bilmeceler ve bulmacalardan biraz daha fazlasıdır, çünkü bu zeka oyunları yanal düşünme ile çözülür. Başka bir deyişle, bu tür bulmacaları çözmek için biraz alışılmışın dışında düşünmek zorundasınız. Çözüm hemen önünüzde olmayacağı için yaratıcı bir zihin kullanmalısınız. Bu satırlara benzer şekilde, resimde ilk önce hangi tankın dolacağını belirlemeniz gereken ilginç bir zeka oyunu hazırladık.

1-015.jpg

30 SANİYEDE ÖNCE HANGİ TANKIN DOLACAĞINI BELİRLEYİN

Yukarıdaki resimde önce hangi tankın dolacağını tahmin etmelisiniz. Resimde, A Tankına bir musluk damlayan 12 ayrı tank gösterilmektedir. Kafa karıştırıcı boru dizilerine ve yanlış hizalanmış tanklara baktıktan sonra, önce hangi tankın suyla dolacağını görebiliyor musunuz? Aktif bir zihin, bu bilmeceyi kolay olduğu için 30 saniye içinde çözebilir. Cevaba ulaşmak için biraz daha az basit bir süreç kullanın. Bir uyarı olarak, bu zeka oyununun cevapları sorunun hemen altında verilmiştir, bu yüzden çok fazla kaydırıp hile yapmadığınızdan emin olun!

İpucu: Farklı tanklara su dökülecek tüm tanklardaki konektörlere bakın.

ZEKA BULMACASININ CEVABI

Bu beyin bulmacasında tek yapmanız gereken suyun tanklara akacağı bağlantılara bakmaktı. Yapboz gibi, Bir musluk 12 tankın üzerinde çalışır. Bazılarında 1, bazılarında 2 tüp var. Peki, önce hangi tank dolacak? 12 tankın hepsine tek tek bakalım:

Tan A'dan gelen su, Tank B ve Tank C'den akacaktır.
Tank D borusu tıkalı olduğu için Tank D, Tank E ve Tank G hiç dolmayacaktır.
Tank C'den sonra su, Tank J'ye akacaktır.
Şimdi Tank J'ye bağlanan borulara bakarsanız, Tank I'e kıyasla önce Tank L doldurulacaktır. Dolayısıyla Tank K de en son doldurulacaktır.

Yani bulmacanın cevabı 'F' dir. Önce F tankı dolacak. H tankının borusu tıkalı olduğu için L tankından gelen su ancak oraya girebilir.

2-010.jpg

Yanal düşünmeyi kullanmak, bu tür zeka oyunlarında cevaplar almanıza yardımcı olacaktır. Bu bilmece, çözmek için daha az zamana ve beyin gücüne ihtiyaç duyduğu için zor ama basitti. Ama cevabı birkaç saniye içinde bulduğunuzda kesinlikle harika hissettiriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN