Irkçılık karşıtı şarkıya ilk ödül

Irkçılık karşıtı şarkıya ilk ödül

Müzik dünyasının Oscar’ları olarak anılan Grammy Ödülleri, Los Angeles’da sahiplerini buldu. İşte, yıldız geçidine sahne olan törenden kalanlar: Yılın şarkısı ödülü ilk kez ırkçılık ve silahlı şiddet karşıtlığını işleyen ‘This is America’ şarkısına gitti. ABD’nin eski First Lady’si Michelle Obama sürpriz yapıp sahneye çıktı. Gecede kadın sanatçılar kazandıkları ödülllerle erkekleri solladı. “Sanatçıların bu heykelciklere ihtiyacı yok” diyen rap yıldızı Drake’in canlı yayında sesi kesildi.

61’inci Grammy Müzik Ödülleri ABD’nin Los Angeles kentinde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törende pek çok ilk yaşandı. Yılın Kaydı ve Yılın Şarkısı ödüllerini Childish Gambino’nun ABD’de tartışma yaratan ‘This is America’ adlı parçası kazandı. Böylece ilk defa yılın şarkısını hip hop aldı. Childish Gambino adını kullanan Donald Glover’ın İsveçli şarkı yazarı Ludwig Göransson ile birlikte ürettiği şarkı, ABD’deki ırkçılık, silahlı şiddet ve Afroamerikalıların hayatlarındaki çelişkileri konu ediniyor. YouTube üzerinden 500 milyon kez izlenen şarkının müzik klibi de En İyi Müzik Videosu ödülüne layık görüldü. Ancak Childish Gambino, diğer rap müzisyenleri Drake ve Kendrick Lamar gibi ödül töreninde performans gerçekleştirmeyi kabul etmeyen isimler arasındaydı. Bu durum, hip hop müziğin genel olarak törenden dışlanmasına bir tepki olarak yorumlandı.

CBS televizyonu tarafından canlı yayınlanan ve şarkıcı Alicia Keys’in sunduğu ödül töreninde en büyük sürpriz ise ABD’nin eski first lady’si Michelle Obama’nın sahneye çıkmasıydı. Alicia Keys, Lady Gaga, oyuncu Jennifer Lopez ve Jada Pinkett Smith ile beraber sahneye çıkan Obama “Müzik, kendi öykümü anlatmama her zaman yardımcı oldu. İster country ister rap ya da rock müzikten hoşlanın müzik bize kendimizi anlatma imkânı sağlıyor. Birbirimizi dinlememizi mümkün kılıyor” dedi.

Bu yıl ayrıca kadınlar, erkek müzisyenlerden daha çok sayıda adaylık kazandı. 13 binden fazla müzik profesyonelini barındıran Recording Academy’nin başında bulunan Neil Portnow’un, kadınların Grammy’lerde daha iyi bir şekilde temsil edilmek için ‘daha çok çaba harcamaları’ gerektiğini söylemesi büyük tepki toplamıştı. En iyi sanatçı kategorisinde ödül kazanan 23 yaşındaki İngiliz Dua Lipa, Portnow’un bu sözlerine atıfta bulunarak “Umarım bu yıl gerekli çabayı göstermişizdir” dedi. ABD’li country müzik şarkıcısı ve söz yazarı Kacey Musgraves ise üç ödülün yanı sıra Golden Hour ile yılın albümü ödülünü aldı. Cardi B, yılın en iyi rap albümünü kazanan ilk kadın şarkıcı oldu.

En iyi rap şarkısı kategorisinde ödül kazanan Drake ise sanatçıların bu ödüle ihtiyacının olmadığını söyledi. Bir noktadan sonra sesi yayın sırasında kesilen Drake şu sözleri kaydetti: “Bu doğru kararı verdiğiniz ya da oyunu kazandığınız için yılın sonunda kupayı kucakladığınız NBA gibi değil. Bazen Kanada’dan melez bir çocuğun ya da New York’ta yaşayan İspanyol bir kızın ya da Houston’dan bir biraderin ne dediğini anlamayan insanların karar verdiği bir yer burası. Ancak insanlar sizin sözlerinizi kelimesi kelimesine söylüyorsa ve memleketinizde bir kahramansanız çoktan kazandınız demektir.”

Ödül töreninin yapımcılarıyla yaşadığı tartışmanın ardından dans performansını iptal eden ve törene gelmeme kararı alan Ariana Grande ise en iyi pop vokal albümü kategorisiyle ilk Grammy’sini kazandı. Bu yılın en çok aday gösterilen kadın müzisyeni olan Brandi Carlile ise tören öncesi dağıtılan 80 ödülden üçünü kazandı; böylece bu yıl ilk defa Grammy ödülünü kazanmış oldu. 2017 yılında intihar eden Chris Cornell ise en iyi rock performansı ödülüne layık görüldü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN