İshal nasıl geçer? İshale ne iyi gelir? İshal belirtileri

İshal nasıl geçer? İshale ne iyi gelir? İshal belirtileri

İshal hemen hemen herkesin başına gelebilen ve kişiyi zor duruma sokabilen bir rahatsızlıktır. Bu hastalığa yakalananlar ‘ishal nasıl geçer’ sorusunun cevabını arıyor. Evde uygulayabileceğiniz bazı yöntemlerle tedavinizi yapabilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

 

İshal, günlük hayatımızda çok sık görülen hastalıklardandır. Her yaşta farklı sebeplerle karşılaşılmasına rağmen, basite alınacak bir rahatsızlık değildir. Birkaç gün içerisinde geçmeyen bu hastalıklarda mutlaka doktora görünülmelidir. Peki ishal nasıl geçer? İşte tüm bilgiler…

İSHAL BELİRTİLERİ

Her yaşta, farklı sebeplerle görülen ishal, kişinin günlük yaşamını olumsuz etkilemektedir. Genellikle birkaç saatten birkaç güne kadar etkisini sürdürebilen ishal, basit bir rahatsızlık gibi görünse de önlem alınmazsa ciddi rahatsızlıklara neden olabilir. Bir haftadan uzun süren ishaller için mutlaka doktora görünmek gerekiyor.

Sulu dışkı
Karın ağrısı veya gaz
Kusma
Dışkı sayısının ve miktarının artması
Sümüksü veya kanlı dışkı
Ateş
Halsizlik

19-11/08/ishall.jpg

İSHAL NEDEN OLUR?

İshal her mevsim görülebiliyor. Ancak yazın yiyeceklerin daha çabuk bozulması veya beslenme düzeninin değişmesi nedeniyle ishal daha fazla görülüyor. Öte yandan iyi pişirilmemiş yiyecekler, uygun şekilde hazırlanmayan konserveler ve bazı içme suları ishale neden olabiliyor.

Gıda zehirlenmeleri
Çeşitli barsak enfeksiyonları
Bebeklerde diş çıkarma
Çok fazla meyve veya meyve suyu tüketimi (elma ve üzüm)
Antibiyotik kullanımı

İSHALE NE İYİ GELİR?

İshal olan bir bebekse doktora danışılmadan kesinlikle ilaç tedavisi uygulamayın. Çocuklarda ishal daha fazla su kaybına neden olduğu için çocuğa uygulanacak yanlış tedavi kötü sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle mutlaka bir doktora gidilmelidir.

İshal olan kişilerde vücuttaki su miktarı azalır. Bol sıvı tüketerek ishali ortadan kaldırabilirsiniz.

Sık ve küçük öğünler şeklinde yemek yiyin.

1 litre ılık su içerisine 1 yemek kaşığı toz şeker ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. Dışkılama sonrası içeceğiniz bu su, ishale iyi gelecektir.

Posalı ve lifli yiyecekler tüketin. Sade gazoz, kahve, yoğurt, ayran, muz, havuç, elma, bal, zencefil çayı da tüketilmesi gereken besinlerdendir.

Baharatlı gıdalardan, yağlı besinlerden uzak durun. Çiğ sebzeler, kızartma, kepekli yiyecekler, çikolata ve lahana da ishal olan kişilerin yememesi gereken yiyeceklerdendir.

 İSHAL İLE İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN