Işık üstüne ışık sergisi 16 Şubat’a kadar Madrid'de

Işık üstüne ışık sergisi 16 Şubat’a kadar Madrid'de

Ahmet Güneştekin’in “Işık Üstüne Işık” sergisi 10 Ocak’ta Marlborough Madrid’de açıldı. “Işık Üstüne Işık” sanatçının grotesk seramiklerini, üç boyutlu bulmacaları anımsatan metal konstrüksiyonlarla çalıştığı heykellerini, op-art işlerini ve geleneksel el sanatlarını modern sanatın diliyle bir araya getirdiği kırkyamalarını içeriyor. “Işık Üstüne Işık” 16 Şubat’a kadar Marlborough Madrid’de sergilenecek.

Ahmet Güneştekin’in ev sahipliğini yaptığı serginin açılışına, Madrid Büyükelçiliği Müsteşarı Selin Özaydın ve Başkatibi Barçın Kurucu, Marlborough Gallery’nin özel projeler direktörü Marcia Levine, Chivas Regal Türkiye danışmanı Selçuk Ramazanoğlu, gazeteci, yazar Ertuğrul Özkök, koleksiyonerler Olivier ve Sandrine Desptrez, Milimetrik’in kurucusu Kağan Gökalp ve iş dünyasının önemli isimlerinden Fulya-Haluk Nayman ve Tunay-Yalçın Ayaydın katıldı.

19-01/16/sergi2.jpg

İspanya Çağdaş ve Modern Sanat Müzesinin ve İrlanda Modern Sanat Müzesi’nin direktörlüğünü yapan, Miquel Barcelo, Malcolm Morley, Willem de Kooning, Michael Craig-Martin, Eva Lootz, Panamarenko ve Barry Flanagan gibi uluslararası sanatçılarla çalışan Enrique Juncosa serginin küratörlüğünü üstleniyor.

Juncosa, Güneştekin’in işlerinin geleneksel öğeleri işlerinde kullanma biçimiyle çağdaş sanatta farklılığa dönüştürebildiği için global sanat dünyasında ilgi uyandırabilen sanatçılar arasında yer aldığını, homojen ve alışılagelmiş işlerle karşılaştırıldığında onlardan rahatlıkla ayrıştırılabildiğini belirtti.

Juncosa, ayrıca, Güneştekin’in çalışmaları hakkında, biçimsel ve kromatik olarak zengin, soyutlama ve süslemenin daha yüksek bir gerçekliğe işaret eden metaforlar haline geldiği İslam sanatı geleneğinin açık bir dışavurumu değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN