Islak Saçla Yatağa Yatarsak Ne Olur? İşte Bu Yüzden Asla Islak Saçlarla Yatağa Yatmamalısın!

Islak Saçla Yatağa Yatarsak Ne Olur? İşte Bu Yüzden Asla Islak Saçlarla Yatağa Yatmamalısın!

Hiç ıslak saçla yatağa gittin mi? İşte bu yüzden asla bunu yapmamalısınız! Saçınızı yıkadığınızda veya duş aldığınızda ıslak saçla yastığınıza yatarsınız, ancak bunu yapmayı bırakmalısınız...

Yatmadan hemen önce duş almak çok güzel bir duygu. Tamamen temiz bir şekilde yatağa girdiğinizde kendinizi oldukça taze hissediyor ve çok daha rahat uyuyorsunuz. Saçınızı da yıkadığınızda, ıslak saçla yastığınıza yatarsınız, ancak bunu yapmayı gerçekten bırakmalısınız. Islak saçla yatmak iyi bir fikir değil, bu yüzden yatağa yatmadan önce saçınızı kurutmanızı öneririz. Yatmadan önce kurutmazsanız saçınıza çok zarar verebilirsiniz.

haberici-002.jpg

KIRILGAN SAÇLAR

Saçınız ıslakken son derece kırılgandır, bu yüzden asla kurumadan taramamalısınız. Saçınızı şampuanla yıkayarak, saçınızın korunmasız olduğu anlamına gelen doğal yağları da yıkamış olursunuz. Yatağa ıslak saçla girerseniz ve başınızı yastıkta çok hareket ettirirseniz saçlarınız çok daha kolay kırılır. Sonuç: kuru ve kırılgan saçlar. İstediğimiz bu değil! Daha da kötüsü, uyumadan önce ıslak saçınızı topuz veya at kuyruğu yapmaktır. Saçınız yastığa sürtmeyebilir, bunun yerine elastik bant ona daha fazla zarar verir.

KÜFLERİN OLUŞMASINA YARDIMCI OLUR

Bunun dışında ıslak saçla yatmak da çok hijyenik değildir. Yastıklar bakteriler için mükemmel üreme alanıdır. Ter, ölü deri hücreleri ve yağlar bunların içinde ve üzerinde kalır. Karışıma ıslak saç ekleyin, yastık da nemli olacaktır ve bakteriler nemli yerleri sever. Bu, yastığınızda küflerin kolayca ortaya çıkmasına izin verdiğiniz anlamına gelir. Bu nedenle, bir dahaki sefere yatmadan önce saçınızı kesinlikle kurutun! Ve gerçekten saçınızı kurutmak istemiyorsanız, saçınızı sadece sabahları yıkamanızı ve asla uyumadan önce yıkamanızı öneririz.

haberici2-002.jpg

BAŞ AĞRILARINA SEBEP OLUR

Diğer yandan ıslak saçlar ile yatağa giderseniz, büyük bir ihtimalle baş ağrısıyla güne merhaba diyeceksiniz. Saç bakımı uzmanlarının açıklamalarına göre, ıslak saç ile uyumanın vücudunuzun sıkcaklık seviyesini düşürdüğünü ve ısınmaya çalışırken baş ağrısına sebep olduğunu söylüyor. Ayrıca uzmanlar, saçlarınızı havluya sararak yatmanın da ağrılara sebep olduğunu ve uykunuzda kesintiler yaşatacağını açıklıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN