İstanbul’da film yağmuru

İstanbul’da film yağmuru

İstanbul önümüzdeki günlerde iki ayrı film festivaline ev sahipliği yapacak. Sinemaseverler, Eskimeyen Film Günleri’nde özledikleri klasik Türk filmlerine, Boğaziçi Film Festivalinde ise bekledikleri uluslararası ödüllü yapımlara doyacak.

İstanbul gelecek hafta iki farklı film festivaline ev sahipliği yaparak sinemaseverlere film dolu günler yaşatacak. Bilim ve Sanat Vakfının bu yıl üçüncüsünü düzenlediği “Eskimeyen Film Günleri” 15-19 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek. Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ve İstanbul Medya Akademisi tarafından düzenlenen 7. Boğaziçi Film Festivali ise 19-24 Ekim tarihleri arasında İstanbullu sinemaseverleri bekliyor. 

 

NOSTALJİ SEVENLER BULUŞTU

Bilim ve Sanat Vakfı Türk Sineması Araştırmalarınca (BİSAV TSA), Sinema Genel Müdürlüğü desteği ve İstanbul Şehir Üniversitesi katkılarıyla düzenlenen Eskimeyen Film Günleri’nin 3.’sü Türk sineması izleyicilerine keyifli saatler yaşatacak. Yeşilçam’ın unutulmaz klasiklerinden ödüllü Türk filmlerine uzanan geniş bir film seçkisini izleyici ile buluşturacak olan etkinlikte film gösterimlerinin yanı sıra yönetmen ve senarist söyleşisi ve bir de panel yer alacak. 5 günde 11 yerli yapımın izleyiciyle buluşacağı etkinlikte, Vesikalı Yarim, Cennetin Çocukları, Muhsin Bey, Teyzem, Garip Bir Koleksiyoncu, Çalıkuşu ve Yaralı Kurt gibi klasikleşmiş Türk filmleri de yer alıyor. Etkinliğin ücretsiz yapılacak film gösterimleri BİSAV, İstanbul Şehir Üniversitesi salonlarında gerçekleşecek. Yaralı Kurt filmi gösterimi ardından ise filmin senaristi Selim İleri ile söyleşi yapılacak. Etkinlik programını ‘bisav.org.tr’den inceleyebilirsiniz.  

DÜNYA SİNEMASI BOĞAZİÇİ'NDE

Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ve İstanbul Medya Akademisi tarafından düzenlenen 7. Boğaziçi Film Festivali ise  İstanbullu sinemaseverleri yarışma filmlerinin yanı sıra dünya sinemasının farklı örneklerini sunacağı seçkin yapımlarla izleyiciyi doyuracak. Gösterimleri Atlas, Beyoğlu ve Kadıköy sinemalarında gerçekleşecek festivalin kısa film ve uzun metraj biletleri satışa sunuldu. Öğrenciler bu yıl her iki türde filmi 5 liradan izleyecek. Festivalin bu yılki dünya sineması bölümünde Brian Welsh’in ‘Beats’, Jose Luis Cuerda’nın ‘Some Time Later’, Sam de Jong’un Berlin Film Festivalinden Kristal Ayı Ödülü alan filmi ‘Goldie’, Xierzati Yahefu’nun ‘The Composer’, Juris Kursietis’in Cannes Film Festivali’nde ‘Director’s Fortnight’ kategorisinde ses getiren filmi ‘Oleg’, Bart Freundlich’in Julianne Moore’lu Sundance Film Festivali’nde beğeni toplayan ‘After The Wedding’ ile usta yönetmen Werner Herzog’un dünya prömiyerini 72. Cannes Film Festivalinde yaptığı filmi ‘Family Romance, LLC’ filmleri gösterilecek. Festivalde yer alan film detayları festivalin ‘bogazicifilfestivali.com’ internet sitesinden görülebilir. 

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN