İstanbul'un felaket planı hazır! Tahliye gemileri bekleyecek

İstanbul'un felaket planı hazır! Tahliye gemileri bekleyecek

Uzmanları yıllardan beri uyarılarda bulunduğu beklenen büyük İstanbul depremine karşı plan hazırlandı. Plana göre, depremzedeleri şehir dışına çıkarmak için İstanbul açıklarında tahliye gemileri bekleyecek. Ayrıca vatandaşların sevk edileceği 18 il de belirlendi.

İçişleri Bakanlığı'nın koordinasyonunda İstanbul Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı, AFAD ve diğer kamu kurumları ile birlikte, çok detaylı bir deprem eylem planı hazırlandı. 

TRT Haber'den Merve Güneş'in haberine göre; söz konusu plan İstanbul'da 7,5 büyüklüğündeki bir depreme göre hazırlandı.

TAHLİYE İÇİN GEMİLER BEKLETİLECEK

Planda en önemli nokta olarak, depremzedelerin şehirden tahliyesi üzerinde duruldu. Toplam 23 adet tahliye alanı bulunan İstanbul'da 6 ayrı yerde gemiler tahliye için kullanılacak.

deprem-harita1.jpg

Bunun yanında hava, kara ve demir yolunun da kullanılması planlanıyor.

deprem-harita2.jpg

TAHLİYESİ YAPILACAK KİŞİLER NEREYE GÖNDERİLECEK?

Plana göre ilk etapta depremzedeler, Balıkesir, Eskişehir, Ankara, Manisa, İzmir, Afyonkarahisar, Konya, Antalya, Denizli, Samsun ve Kayseri’ye tahliye edilecek. İsteyenler de memleketlerine gönderilecek.

deprem-harita3.jpg

İhtiyaca bağlı ikinci grup destek il olarak belirlenen Adana, Gaziantep, Malatya, Trabzon, Diyarbakır, Erzurum ve Erzincan’a da depremzedeler sevk edilebilecek.

deprem-harita4.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN