İşte yeni AKM'nin son durumu

İşte yeni AKM'nin son durumu

Yıkımına geçen şubat ayında başlanan İstanbul Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi’nin yer aldığı alan tamamen temizlendi. Yeni AKM’nin ihalesinin bu ay içinde yapılacağını belirten Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy “Aralıkta ihaleyi kazanan firmayla sözleşme aşaması bitmiş olacak. Şubat ayında da temelini atıp inşaatına başlayacağız” dedi. Bakan Ersoy, yeni merkezin 2 yıl içinde hizmete gireceğini bildirdi.

AKM, 2022'DE KAPILARINI AÇACAK

Geçen şubat ayında yıkımına başlanan Atatürk Kültür Merkezi’nin temeli şubatta atılacak. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AKM’nin iki yıl içinde hizmete açılacağını söyledi. 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul’da yıkımı tamamlanan Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) ihale gündeminin 9 Kasım’da açıklanacağını, aralık ayı içinde ihaleyi kazanan firmayla sözleşmenin imzalanacağını, şubat ayında ise temelinin atılıp inşaatına başlanacağını açıkladı. Ersoy “Aralık ayı içinde ihaleyi kazanan firmayla sözleşme aşaması bitmiş olacak. Ocak ayı itibarıyla yer teslimi ve devirleri tamamlanmış olacak. Allah’ın izniyle şubat ayında da temelini atıp, inşaatına başlayacağız. 2 yıl gibi kısa bir hedef koyuyoruz. Şubat ayından sonra 2 yıl içinde de Atatürk Kültür Merkezi’ni hizmete almayı planlıyoruz” diye konuştu.  

İstanbul Taksim’deki AKM binasının yeni projesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçen yıl 6 Kasım’da açıklanmıştı. Projenin ilk aşaması olan yıkım çalışması şubatta başlamış, mayısta tamamlanmıştı. Projesi Mimar Murat Tabanlıoğlu tarafından hazırlanan yeni AKM hizmete açıldığında, 2 bin 500 kişilik opera salonu ile konser, tiyatro salonları, sinemalar, kütüphaneler, tasarım dükkanları, kafe ve restoranlarıyla büyük bir kompleks olacak. AKM’de, 800 kişilik tiyatro, bin kişilik konferans, 285 kişilik sinema salonu, 250 kişilik oda tiyatrosu, sergi salonu ve kütüphane yer alacak. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN