İzmihlal ne demek? İzmihlal kelimesinin anlamı nedir?

İzmihlal ne demek? İzmihlal kelimesinin anlamı nedir?

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında 'İzmihlal ne demek? İstiklal Marşı - İzmihlal kelimesinin anlamı nedir?' soru soruldu. Atv'de yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının dün akşamki bölümünde 'Ebediyen sana yok, ırkıma yok izmihlal' dizesinde geçen izmihlal kelimesinin anlamı soruldu. Peki, Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı İstiklal Marşı'ndaki izmihlal kelimesinin anlamı nedir? İzmihlal ne demek? İşte cevabı İstiklal Marşı'nda geçen İzmihlal kelimesinin anlamı...

İzmihlal ne demek? sorusu Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında doruldu. İstiklal Marşı'nda geçen - İzmihlal kelimesinin anlamı nedir? sorusuna yarışmacı ne dedi? Kelimenin bu günkü dilde karşılığı ne? 795. bölümü ile ekranlara gelen Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında 22 Aralık akşamı Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı İstiklal Marşı'ndan soru geldi. Seyirciler izmihlal kelimesinin anlamını merak etmeye başladı. Peki, izmihlal ne demek? İşte izmihlal kelimesinin anlamı...

İZMİHLAL NE DEMEK? 

Soru: İstiklal Marşı'nın "Ebediyen sana yok, ırkıma yok izmihlal" dizesinde geçen izmihlal ne anlama gelmektedir?

A) Utanma

B) Yıkılma

C) Esaret

D) Korku

CEVAP: YIKILMA (B)

18-12/23/kim-milyoner-olmak-ister-izmihlal-ne-demek.jpg

BİLKENT MEZUNU DUYGU İLK SORUDA ELENDİ

Kenan Işık'ın sunumuyla başlayan daha sonra Selçuk Yöntem'le devam eden ve son olarak Murat Yıldırım'ın bayrağı devraldığı Kim Milyoner Olmak İster yarışması ATV ekranlarında izleyiciyle buluşmaya devam ediyor. Son bölümde Bilkent Üniversite mezunu Duygu Sarı Ak'ın ilk soruda elenmesi sosyal medyaya damga vurdu.  

Bilkent Üniversitesi mezunu Duygu Sarı Ak Kim Milyoner Olmak İster yarışmasına katıldı. 

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü olan yarışmacıya, "Dışarıdan yiyecek ve içeçek getirmek yasaktır" uyarısıyla karşılaşıyorsanız muhtemelen neredesinizdir? sorusu yöneltildi.
 
28 yaşındaki yarışmacı bu soruya A şıkkı olan "Uzay istasyonu" yanıtını verdi. 

Verdiği cevapla ilk soruda elenen yarışmacı, "Heyecanıma yenik düştüm" dedi. 

Yarışmanın sunucusu Murat Yıldırım ise, "Naptınız! Heyecan... Soruyu bir daha okuyabilir misiniz? Sağlık olsun" ifadelerini kulllandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN