Kadınların solunumu uykuda bozuk

Kadınların solunumu uykuda bozuk

Prof. Dr. Derya Karadeniz, toplumda uykusuzluk oranının yüzde 15 olduğunu belirterek, uykuda solunum bozukluğunun en çok kadınlarda görüldüğünü söyledi.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Uyku Merkezi Başkanı Prof. Dr. Derya Karadeniz, 17 Mart Dünya Uyku Günü’nde uyku hastalıklarının nedenlerine ve sonuçlarına değindi.

Uyku hastalıklarının belirtilerinin farklı şekillerde olduğunu belirten Karadeniz, şunları söyledi: ‘’Uykuya dalmada zorluk, sık uyanmak, kalitesiz uyuma, gece uykuda terleme, gece tuvalete kalkma, sabah dinlenmemiş yorgun veya baş ağrısıyla uyanma, gün içinde uyuklama isteği ve yorgunluk, dikkatte azalma, normal bir beslenmeye rağmen giderek kilo alma gibi her şeyin arkasında bir uyku hastalığı yatıyor olabilir.” Derya Karadeniz, 85 farklı uyku hastalığı türü olduğunu söyledi. Onlar arasında uykuda solunum veya hareket bozuklukları, yürüme, konuşma, bağırma, çağırma da var. Türkiye’de uykusuzluk oranının yüzde 15 olduğunu belirten Karadeniz, şöyle devam etti: “Ülkemizde 100 kişiden 15’i uykusuzluk hastası. Uyku apnesi dediğimiz uykuda solunum bozukluğuna bakarsak yüzde 14, dünyadan daha fazla ve kadınlarda daha çok tespit ettik. Uyku hastalıkları toplumda şeker, hipertansiyon kadar sık ortaya çıkıyor.’’

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN