Kalp tekliyorsa sorun kafada

Kalp tekliyorsa sorun kafada

Bilim insanlarının 19 yıl süren bir araştırmasının sonuçlarına göre migreni olan kişilerde kalp rahatsızlıkları, ritm bozukluğu ve inme görülme riski yüksek.

ABD’li ve Danimarkalı bilim insanlarının yarım milyon migren hastası üzerinde 19 yıl süren araştırmasının sonuçlarına göre bu kişilerde kalp rahatsızlıkları görülme riski yüksek. Sonuçları British Medical Journal’da yayımlanan araştırmayla kalp krizi, inme, kalp ritm bozukluğu ve kan pıhtılaşmasının migrenle bağlantılı olduğu tespit edildi.

Araştırmacılar 1995-2013 yılları arasında hastaların datalarını inceledi. Bunlardan 510 bin kişide migren vardı, 510 bin kişide ise yoktu. Araştırmada migren teşhisinin 35 yaşında konulduğu, bunların yüzde 71’inin de kadınlar olduğu tespit edildi. İnme görülme riskinin migrenlilerde 20 kez daha fazla olduğu belirlendi. Ancak çalışma gözlemsel olduğu için sebep ve sonuç hakkında kesin bir sonuç çıkartılamayacağı da kaydedildi.

Migrenler normal baş ağrılarından daha şiddetli. Ayrıca ağrıya bulantı, kusma, ışığa ve gürültüye duyarlılık, düşük enerji eşlik ediyor.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN