Kanserde yeni yöntem hayat uzattı

Kanserde yeni yöntem hayat uzattı

Halk arasında cilt kanseri olarak bilinen Melanom ile ilgili 5 yıllık araştırma verilerine göre, immüno-onkoloji kombinasyon tedavisi alan hastaların yüzde 52’si hayatta kalmayı başarıyor.

İspanya’nın Barcelona kentinde bu yıl 27 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında  gerçekleşen ve Avrupa Tıbbi Onkoloji Derneği tarafından düzenlenen ESMO 2019 Kongresi’nde halk arasında cilt kanseri olarak bilinen Melanom ile ilgili 5 yıllık araştırma verileri paylaşıldı. Araştırma sonuçlarına göre, tüm hastalar için ortanca 5 yıllık minimum takip süresince; uygulanan immüno-onkoloji kombinasyon tedavisiyle hastaların yüzde 52’si yani yarısının hayatta kaldığı kaydedildi. Çalışma ayrıca immüno-onkolojik tedavi kombinasyonun BRAF mutasyon durumu ya da LDH düzeyinden bağımsız olarak uzun dönem genel sağkalım sonuçları elde edildiğini gösterdi. Kongre’ye katılan Ege Üniversitesi’nden Prof. Dr. Şaziye Burçak Karaca, immüno-onkoloji kombinasyon tedavisi alan hastalarının 5 yıllık takip sonrasında yarısından fazlasının hayatta kaldığı ve bu hastaların da yüzde 74’ünün tedavisiz bir şekilde elde ettiği sonucu koruduğunu gözlemlendiğini söyledi. 

Metastatik melanom tanısı almış hastalar için beş yıllık sağkalım sonuçlarına ulaşmanın geçmişte çok zor olduğunu da vurgulayan Karaca, bu çalışmaların farklı tip kanserli hastalar için sağkalım oranlarını artırmak ve yaşam kalitesini korumak konusunda heyecan verici bir ilerlemeyi temsil ettiğini, sonuçların immüno-onkoloji kombinasyonları adına yeni ve cesaret verici bir gelişme olduğunu belirtti. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN