Kar adamının intikam savaşı

Kar adamının intikam savaşı

Beyazperdede 11 yeni film gösterime girecek. Yabancı yapımlar arasında Liam Neeson’ın başrolünde yer aldığı ‘Soğuk İntikam’ dikkat çekiyor. Rocky Dağları’ndaki bir kasabada ailesiyle huzurlu bir yaşam süren Nels’in, oğlunun öldürülmesi üzerine intikam peşine düşmesi anlatılıyor. 98 dakikalık yapımda aksiyon ile dram başarılı şekilde harmanlanıyor.

Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta altısı yerli 11 film vizyona girecek. Öne çıkan yapımlardan biri ‘Hotel Mumbai’. Anthony Maras yönetmenliğindeki film, Hindistan’ın finans ve eğlence başkenti olan Mumbai’de yaşanan gerçek bir öyküyü beyaz perdeye taşıyor. Hindistan’ın en kalabalık kenti olan Mumbai’nin farklı noktalarında 26 Kasım 2008’de başlayan ve 28 Kasım’da ünlü Taj Hotel’de sonlanan terör eylemleri tüm dünyanın gündemini değiştirmişti. Saldırıda 164 kişi ölmüş, 300’ü aşkın kişi yaralanmıştı. Ülkenin önemli sembollerinden biri olan ve 1903 yılından bu yana hizmet veren beş yıldızlı otel, Hindistan’ın kalbi, finans merkezi ve Bollywood’un evi olarak da biliniyor. Dev Patel, Armie Hammer, Nazanin Boniadi, Anupam Kher ve Jason Isaacs’ın rol aldığı film, Pakistan’daki aşırıcı grupların kenti kaosa sürükleyen eylemlerini anlatıyor.

19-03/22/viz.jpg

Hans Petter Moland’ın yönetmenliğini yaptığı, İrlandalı sinema oyuncusu Liam Neeson’ın başrolünde yer aldığı gerilim ve aksiyon filmi ‘Soğuk İntikam’da sessiz bir aile babası olan Nels, kar temizleyiciliği yapmakta, Rocky Dağları’ndaki bir kasabanın yollarının açık tutulmasını sağlamaktadır. Eşiyle birlikte turistlerin sıkça ziyaret ettiği bu yerde, konforlu bir kulübede, mutlu bir yaşam sürmektedir. Nels bir süre sonra bu sakin ve huzurlu kasabadan ayrılmak zorunda kalır. Çünkü oğlu bir uyuşturucu baronu tarafından öldürülmüştür. Vakit kaybetmeden intikam için oğlunu öldüren adamın peşine düşer. Filmde rol alan diğer oyuncular Emmy Rossum, Julia Jones, Laura Dern, Tom Bateman, Domenick Lombardozzi ve William Forsythe.

2017 yapımlı ilk uzun metrajı “Get Out” adlı filmle ses getiren Jordan Peele’in yeni filmi ‘Biz’, yaz tatilinde arkadaşlarıyla güzel vakit geçirmek için sahil evine giden Wilson ailesinin, kendilerine benzeyen davetsiz misafirleriyle yaşayacakları gerilimi konu ediniyor.

19-03/22/biz2.jpg

ABD yapımı gerilim ve korku türündeki filmde, Lupita Nyong’o, Winston Duke, Elisabeth Moss, Yahya Abdul-Mateen, Kara Hayward, Nathan Harrington, Tim Heidecker, Anna Diop, Shahadi Wright Joseph ve Evan Alex gibi isimler oynuyor.
Hakan Meriçliler, Gürbey İleri, Semra Dinçer, Karel Gürtekin ve Baran Şükrü Babacan’ın rol aldığı ‘Ali’ adlı filmi Ramazan Özer yönetti. Dram türündeki film, mide kanserine yakalanan genç bir adamın yaşadığı zorlukları ve kendisiyle beraber babasının da hayatının bambaşka bir yöne evrilişini konu alıyor. Film, gerçek bir olaydan esinlenerek beyazperdeye uyarlandı.

19-03/22/ali.jpg

Şevki Es ve Faruk Aksoy’un yönetmenliğini üstlendiği ‘Özgür Dünya’, babası, arkadaşları ve kendi özgürlüğü için mücadele eden genç bir kızın hikayesini odağına alıyor. Faruk Aksoy’un senaryosunu Hüseyin Aksu, Evren Erbaşol ve Burcu Üstündağ ile kaleme aldığı filmin başrollerinde Murat Serezli, Rabia Soytürk, Gürbey İleri, Sami Aksu, Hayal Köseoğlu, İdris Nebi Taşkan ve Mekin Sezer gibi isimler oynuyor.

Erhan Baytimur’un yönettiği ‘Çat Kapı Aşk’, hayatının aşkının bir gün gelip kendisini bulacağına inanan genç bir kız ile hayatı boyunca herkesten gizlemeye çalıştığı rahatsızlığına engel olamayan, bu yüzden yaşadığı sorunlardan kaçmaya çalışan bir gencin yaşadıklarını anlatıyor. Nesrin Zamur ile Deniz Güney İşintek’in senaryosunu yazdığı romantik komedi türündeki filmin başrollerinde Müge Boz, Jess Molho, Nergis Kumbasar, Duygu Çetinkaya ve İbrahim Selim rol aldı.

Oğuz Yalçın’ın yönettiği, Tarık Papuçcuoğlu, Melih Çardak, İnan Ulaş Torun, Selma Güngör ve İlay Sağsöz gibi isimlerin oynadığı ‘Baba Bu Alem Bi Alem’ eski mafyatik ilişkilerinden uzak olmak ve İzmir’de yaşayan kızlarına yakın olmak için Seferihisar’a yerleşen bir adamın hikayesini konu ediniyor.

Gökhan Arı’nın yazıp yönettiği haftanın yerli korku filmi ‘Şeytan-i İns’, ailesinin geçmişinde yatan sırları açığa çıkarmak için İstanbul’dan köyüne yolculuk yapan bir gencin yaşadığı olaylar etrafında dönüyor. Deniz Tortum ve Can Eskinazi’nin yönettiği belgesel yapım ‘Anadolu Turnesi’, 2013 yazında kurdukları rock grubu ile Anadolu’yu turlayan dört müzisyenin hikayesini anlatıyor.

Mamoru Hosoda yönetmenliğindeki ‘Mirai’, dört yaşındaki Kun’un kardeşinin doğmasının akabinde gelişen büyüme ve kardeşliği öğrenme macerasını anlatıyor. Vladimir Nikolaev’in yönetmen koltuğunda oturduğu bir diğer animasyon film ‘Kuzular Kurtlara Karşı 2’, kurtlarla kuzuların barış içinde yaşadığı kasabaya saldırı düzenlemeyi planlayan Gark ve kurt sürüsüne karşı Gri ve arkadaşlarının mücadelesini sinemaseverlerin beğenisine sunacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN