Karaciğere ne iyi gelir? Karaciğeri yenileyen besinler

Karaciğere ne iyi gelir? Karaciğeri yenileyen besinler

Karaciğer kişinin sağlık ve yaşam kalitesi açısından vücudunda önemli bir yere sahiptir. Karaciğer, vitamin ve minerallerin emilmesini ve vücuttaki zararlı maddelerin temizlenmesini sağlar. Doğru yiyecekler ile bu organımızı yenilememiz mümkün. İşte bilmeniz gerkenler…

 

Karaciğer vücudumuzdaki önemli organlardan biridir. Vitamin, mineral ve karbonhidratları depolar, protein, kolesterol ve safra üretir. Kendi sağlığımız için alkol, aşırı şeker ve tuzdan uzak durmamız gerekirken karaciğerin sağlığı için tüketmeniz gereken besinleri sıraladık. İşte tüm bilgiler…

Enginar
Karaciğer sağlığı denilince akla ilk enginar gelir. Enginar yaprakları, safra üretimini sağlar ve karaciğerin daha rahat temizlenmesine yardımcı olur.

Ispanak
Antioksidan özelliği sayesinden ıspanak, karaciğeri hızla temizler. Demir bakımından yüksek değerlere sahip olan ıspanak kan yapar. Bu nedenle karaciğerin sağlığı için önemlidir. Öte yandan yeşil yapraklı tüm sebzeler karaciğer sağlığında önemli bir yere sahiptir. Yeşil yapraklı tüm sebzeler, safra akışını artırır ve atıklar vücuttan atar.

Badem
Karaciğer yağlanması riskini azaltan baden, karaciğeri güçlendirir. E vitamini bakımından zengin olan badem, karaciğerin daha hızlı çalışmasını sağlar.

Yeşil çay
Antioksidan özelliği sayesinde yeşil çay, karaciğerin daha hızlı temizlenmesini sağlar. Her gün 1 bardak yeşil çay içmeniz, karaciğerinizi koruyacaktır.

SAĞLIKLA İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Yaban mersini
Yaban mersini, obezite ve yüksek kolesterole karşı kişiyi korur.

Sarımsak
İçerisindeki antioksidan sayesinde sarımsak, karaciğerin yenilenmesini sağlar. Vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olan sarımsak karaciğerdeki enzim üretimini arttırır.

19-12/02/karacigerjpgg.jpg

Greyfurt
C vitamini deposu greyfurt, bağışıklık sistemini güçlendirir. Vücuttaki zararlı maddelerin atılmasını sağlayan greyfurt, karaciğerin temizlenmesine yardımcı olur.

Pancar
Salatalarınıza ekleyeceğiniz ya da direkt yiyeceğiniz pancar, karaciğerinizin güçlenmesini ve daha sağlıklı çalışmasını sağlayacaktır. Pancar sık tüketilirse sindirim sistemini güçlendirir.

Zerdeçal
Vücuttan zararlı maddelerin atılmasını sağlayan zerdeçal, karaciğerin temizlenmesini sağlar. Karaciğer hücrelerini gençleştiren zerdeçal, yabancı maddelerdeki zararlı toksinleri vücuttan atar. Öte yandan zerdeçal safra üretimini arttırır ve karaciğerin yorulmasını engeller.

Lahana
Tam bir lif kaynağı olan lahana, sindirim sistemini düzenler ve karaciğerin daha iyi çalışmasını sağlar. İster sebzesini isterseniz de suyunu içebileceğiniz lahana, kimyasal maddelerin karaciğerden atılmasını kolaylaştırır.

Avokado
Karaciğerdeki zararlı toksinleri atan avokado, karaciğerin daha rahat çalışmasını sağlar.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN