Karanlık dünyaları aydınlatacak sergi

Karanlık dünyaları aydınlatacak sergi

‘Yeryüzü Doktorları’ grubundan Elif Tanır, Nijer’deki halka önce doktor olarak yardım etti şimdi fotoğrafçı kimliğiyle destek olmak için kolları sıvadı. Orada çektiği fotoğraflarla bir sergi açan Dr. Tanır, elde edilecek gelirin Nijer’de Göz Hastanesi’ne bağışlanacağını söyledi.

IŞIL ÇALIŞKAN / İSTANBUL

Dünyanın dört bir yanına ulaşarak tedavi ihtiyacı olan kişilere sağlık hizmeti veren Yeryüzü Doktorları grubundan Elif Tanır, Nijer’de çektiği fotoğraflarla ilk kişisel sergisini açtı. Muayene sırasında halkın doğal halini fotoğraflayan Tanır, sergisine ‘Nijer’den İnsan Manzaraları’ adını verdi. Esenler’deki Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılan sergi, 22 Aralık’a kadar ziyaret edilebilecek.

Esenler Belediyesi ile İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) sponsorluğunda açılan sergi Nijer’in Tessaou Bölgesi’nin beş ayrı kırsalında çekilen fotoğraflardan oluşuyor. 30 fotoğrafın yer aldığı fotoğraf sergisinin aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirten Dr. Elif Tanır, sergideki fotoğrafların satışından elde edilecek gelirin tamamının Nijer Göz Hastanesi’ne bağışlanacağını ifade etti. Tanır “Duyarlılığın artmasını umuyoruz. Afrika’nın sessiz ve gururlu halkının varolduğunu duyuracağız. Oradaki katarakt ameliyatlarıyla karanlık dünyaları ne kadar aydınlatırsak ülkemize sevap olarak dönecek. İnşallah hayırlısı olur” diye konuştu.

17-12/05/asd.jpg

Sağlık hizmeti sırasında bine yakın hastayı muayene ettiklerini belirten Tanır, Nijer o sırada Nijer halkının fotoğraflarını çektiğini söyledi. Halkın ahlaki bütünlüğünden çok etkilendiğini belirten Tanır “Afrika’nın diğer ülkeleri uyuşturucu, AIDS, fuhuş ile yozlaşmaya başlamış. Ama onlar hala tertemiz. Yüzde 99’u zaten Müslüman kardeşlerimizden oluşuyor. Biz sadece hayatlarını kitaplardan okurduk ama ben onları bizzat görünce çok şaşırım. Ahlaki yozlaşma hiç girmemiş. Bu insanlara doktorluktan sonra fotoğrafçılığımı da kullanıp onlara yardımımı devam ettirmek istedim” dedi.

Türkiye’ye döndüğünde hırlarımıza gem vurup şikayet etmekten vazgeçmek gerektiğini daha iyi anladığını belirten Tanır “Beyazlara öfke duymaları gerekir. Ben onlara ‘Siz bize kızmıyor musunuz? Biz orada obeziteyle mücadele edece kadar yemek yiyoruz?’ dediğimde ‘Niye kızalım, sonuçta Allah bize verirse şükrederiz vermezse sabrederiz’ diyorlar. İnsan utanıyor. Yemeğimizi yerken, suyumuzu açarken dikkatli olmalıyız. O taraftaki kardeşlerin de rızkını etkiliyoruz” dedi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN