Karnınızın Şekli Sağlığınız Hakkında Bunları Söylüyor!

Karnınızın Şekli Sağlığınız Hakkında Bunları Söylüyor!

Karnınızın şeklini etkileyebilecek birçok farklı faktör vardır. Hafta sonu boyunca çok fazla atıştırmalık yediğinizde, muhtemelen bunu hemen kendiniz fark etmişsinizdir. Örneğin, menstrüasyon sırasında karnınızın şeklinde bir değişiklik fark edebilirsiniz. Ve şeklinin sağlık sorunlarına işaret edebileceğini biliyor muydunuz?

Karnınızın şekli size sağlığınız hakkında çok şey söyleyebilir.

Özellikle günün sonunda midenizin şişmiş görünmesine neden olan şişkinlik hissini düzenli olarak yaşıyor musunuz? Bu, sindiriminizde bir sorun olduğunu gösterebilir. Kramp, ishal veya kabızlık da yaşıyorsanız, bunun nedeni genellikle budur. Bu durumda sağlıklı beslenmek, nişastalı ürünlere ve kuruyemişlere dikkat etmek ve mümkün olduğunca az alkolsüz içecek tüketmek önemlidir. Sorunlar devam ettiğinde, doktorunuza başvurmanız sizin için daha faydalı olabilir.

DURUŞ

Karnınızın şişmiş olduğunu düşünmeniz de mümkündür, ancak bunun nedeni aslında kötü duruştur. Biraz kambur durduğunuzda, mideniz daha büyük gibi görünebilir. Bunu düzeltmek elbette kolaydır: dik durun. Bunu nasıl yapıyorsun? Çok basit: pelvisinizi öne doğru eğin ve üst bedeninizi düzeltin. Birkaç yoga veya pilates dersi almayı da düşünebilirsiniz; bunlar duruşunuzu iyileştirmenize yardımcı olacak ve aynı zamanda zihinsel sağlığınız için de iyi.

1-001.jpg

GÖBEK DELİĞİNİN ALTINDA

Karnınız göbek deliğinizin altında biraz daha yuvarlak mı? Bu, aşırı karın yağını veya zayıf kasları gösterebilir. Bu konuda yapabileceğiniz tek şey sağlıklı beslenmek ve düzenli egzersiz yapmaktır. Fitness, boks, yüzme ve diğer kardiyo sporları, göbek yağlarından kurtulmak için ideal egzersizlerdir.

SERT VE YUMUŞAK

Karnınız hem sert hem de yumuşak olduğunda biraz daha karmaşık hale gelir. Güçlü karın kaslarınız olabilir ama aynı zamanda küçük bir yağ tabakasına sahip olabilirsiniz. Bu, kısa sürede çok kilo verdiğinizde olabilir. Yapılacak en iyi şey, yaptığınız şeyi yapmaya devam etmektir. O birazcık yağ sana zarar vermez; hatta iç organlarınız için koruma görevi görür.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN