Kas ağrısı nasıl geçer? Kas ağrısına ne iyi gelir?

Kas ağrısı nasıl geçer? Kas ağrısına ne iyi gelir?

Kas ağrısı, yetişkinlerde ve çocuklarda görülen genellikle pek ciddiye alınmayan rahatsızlıklardandır. Kas ağrısı için birçok tedavi yöntemleri vardır. İlaç kullanmak istemeyen kişiler evlerinde uygulayacağı basit yöntemlerle bu ağrılarını hafifletebilir. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Kas ağrısı hgenellikle beden hareketlerinin zorlanması sonucu oluşur. Kas ağrıları birkaç gün içerisinde geçebildiği gibi bazı durumlarda iyileşmesi aylarca sürebilir. Ağrılarını doğal yöntemlerle hafifletmek isteyenler için uygulayabileceğiniz doğal ve basit yöntemleri sıraladık. İşte tüm bilgiler…

NEDENLERİ

Yetersiz beslenme: Sağlıksız beslenmek kişide kas ağrılarına neden olmaktadır. Sağlıklı beslenerek vücut doğru çalışır ve kas ağrıları önlenir.

Zorlama: Çeşitli nedenlerle oluşan burkulma ya da zorlamalar kişide kas ağrılarına neden olur. Zorlama çeşitli aktiviteler sırasında meydana gelebilir.

Enfeksiyonlar: Kasları olumsuz etkileyen enfeksiyonlar, kas ağrılarına neden olmaktadır.

19-12/03/kas-agrisi.jpg

Stres: Stresli insanların kaslarında vücudun enfeksiyonla savaşmasından dolayı ağrı yaşanır. Stresten uzak durarak kas ağrılarınızı önleyebilirsiniz.

Yetersiz su tüketimi: Vücudun susuz kalması şiddetli kas ağrılarına neden olmaktadır.

Yetersiz uyku: Kişi yeterince uyumazsa kas ağrıları yaşayabilir.

NASIL GEÇER?

Esneme hareketleri: Egzersiz sonrası esneme hareketleri kas ağrılarını önler. Egzersiz sırasında kaslar kasılır. Esneme hareketleri ile kaslarınızı uzatabilirsiniz.

Köpük silindir: Egzersiz sonrası ağrıyan bölgeye köpük silindir ile masaj yapmak ağrılarınızı azaltacaktır.

Hareket edin: Kas ağrısı yaşadığınız zamanlarda yürüyüş yapmak ağrılarınıza iyi gelecektir.

SAĞLIKLA İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

NE İYİ GELİR?

Su: Vücudun susuz kalması kas ağrılarını artırır ve kişi daha çok acı çeker. Gün içerisinde asitli içeceklerden uzak durup 2-2.5 litre su içmek, kas ağrılarınıza iyi gelecektir.

Ananas: Ananas, kalsiyum ve magnezyum açısından zengindir. Böylece kemiklerin çok daha güçlenmesini sağlar.

Kuşburnu çayı: Düzenli aralıklarla içildiğinde eklem ağrılarına iyi gelen kuşburnu çayı, kireçlenmelerin de önüne geçiyor. Uyku öncesi içilmesi derin bir uyku sağlar.

Bal: Süte karıştırarak içeceğiniz bal, kas ve eklem ağrılarına iyi gelmektedir.

Epsom tuzu: Su dolu bir küvete 2 su bardağı epsom tuzu atın. Böylece vücudunuzdaki toksinleri atarak kas ağrılarınızı hafifletebilirsiniz.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN