Kas yapayım derken...

Kas yapayım derken...

Kas geliştirmek için steroid kullanan erkekler, farkında olmadan üreme kabiliyetini feda ediyor. Zira bu kişilerin kısır kalma ihtimali yüzde 90.

Araştırmacılar, vücutta erkeklik testosteron hormonuna benzer şekilde işlev gören ve kas büyümesini artırmak için performans yükseltici ilaçlar olarak kullanılan anabolik steroidleri tüketen erkeklerin yüzde 90 kısır kalma ihtimallerinin bulunduğunu tespit etti.Akademisyenler birçok erkeğin farkında olmadan üreme kabiliyetini feda ettiğini ve evrimsel bir paradoks riski altında olduğunu belirtti. ‘Mossman-Pacey paradoksu’ olarak adlandırılan teori, Brown Üniversitesi’nden Dr. James Mossman ile Sheffield Üniversitesi’nden Profesör Allan Pacey tarafından ortaya çıkarıldı. Mossman “Bize gelip kısırlık testi yaptıran erkeklerin arttığını gördük ve bu adamlar dev gibi tiplerdi. Cüsseli görünmeye çalışıyorlardı ancak kendilerini evrimsel açıdan işe yaramaz hale getiriyorlardı çünkü istisnasız hiçbirinde sperm yoktu” dedi.  

Araştırmacılar steroidlerin beynin fazla testosteron üretildiğini düşünerek hipofiz bezini aldattığını belirtiyor. Hipofiz bezi, sperm üretiminde kritik olan FSH ve LH isimli 2 hormonun üretimini durdurarak reaksiyon gösteriyor. Mossman ve Pacey, erkeklerin üreme kabiliyetine zarar verdiği bilinen steroid kullanımının yanı sıra kelliği engelleyen ilaçların da erkeklerin kısır kalmalarında etkisi olduğunu söyledi. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN