Kasık ağrısı neden olur? Kasık ağrısına ne iyi gelir?

Kasık ağrısı neden olur? Kasık ağrısına ne iyi gelir?

Kasık ağrısı hemen hemen her insanın yaşadığı bir rahatsızlıktır. Kasık ağrısı kimi zaman aniden başlar kimi zaman da uzun süreden beri devam eder. Peki bu rahatsızlığa ne iyi gelir? İşte bilmeniz gerekenler…

 

Kasık ağrısı kadınlarda çok sık görülen bir hastalıktır. Genellikle kadın hastalıkları ve üreme yolları ile ilgili nedenlerden oluşur. Kasık ağrısı evinizde uygulayacağınız doğal yöntemlerle geçer. İşte tüm bilgiler…

NEDENLERİ

Kasıkta fıtık,
Spiral kullanımı,
Apandisit,
Dış gebelik,
Düşük yapmak,
Yumurtlama dönemi ağrıları,
Myomlar,
Bağırsak iltihabı,
İskelet sistemine ait hastalıklar,
Bel fıtığı,
Yumurtalık kistleri,
Rahimde bulunan kistler,
İdrar yolu enfeksiyonu,
Sistit,
Yakın zamanda doğum yapmak,
İdrar yollarında ya da mesanede taş veya kum,
Kabızlık,
Stres ve depresyon.

19-12/02/kasik-agrisijpgg.jpg

NE İYİ GELİR?

Dinlenmek: Kasık ağrınız sakatlanma ya da çok yorulacağınız bir iş sonrası oluştuysa en etkili yöntem dinlenmektir. 2-4 hafta arası dinlenmeniz ağrılarınızı iyileştirecektir. Kasık ağrılarınız olduğu müddetçe spor ve fiziki aktivitelerden uzak durmalısınız.

Buz uygulama: Kasık ağrınız ani hareket sonucu oluştuysa bölgeye yapacağınız buzlu masaj ağrınızı azaltacaktır. Buz uygulamasıyla derinizin altındaki kanamaları durdurabilirsiniz. Buz küplerini temiz bir beze sarın ve ağrıyan bölgeye koyun. Ağrınız hafifleyecektir.

Papatya: Vücuttaki iltihaplanmaları azaltan papatya çayını ağrınızın olduğu bölgelere kompres yaparak da uygulayabilirsiniz. Dilerseniz çayını içebilirsiniz. Papatya çayının sakinleştirici özelliği de bilinmektedir.

Lavanta: Regl ağrılarının etkisini azaltan lavanta çayı, kasık ağrılarına çok iyi gelmektedir.

SAĞLIKLA İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Civanperçemi: Yarım litre su içerisine bir tatlı kaşığı civanperçemi koyun ve bir süre kaynatın. Sabah akşamı içeceğiniz bu su ile kasık ağrılarınız hafifleyecektir. Civanperçemi ile yapacağınız bir başka tarif ise ısırgan otu, okaliptüs yaprağı, ada çayı, mercan köşk, kekik ve civan perçemini eşit miktarda alarak karıştırın. Bir miktar kaynar suya koyun ve demleyin. Ardından için.

Rezene: Bağırsak gazlarını gideren rezene kasık ağrılarına da çok iyi gelmektedir.

Aloe vera: Kasık ağrılarınıza aloe veralı krem ya da losyonlarla hafifletebilirsiniz. Aloe vera içerisindeki iltahabı azaltıcı özelliği ile cildin iyileşme süresini kısaltır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN