Katar'ın insan haklarını ihlal ettiğini söylemişti: Dua Lipa'nın babasının Katarlı yetkililerle yazışmaları ortaya çıktı!

Katar'ın insan haklarını ihlal ettiğini söylemişti: Dua Lipa'nın babasının Katarlı yetkililerle yazışmaları ortaya çıktı!

Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Katar'ın insan haklarını ihlal ettiğini öne sürerek 2022 Dünya Kupası'na katılmayacağını açıklayan Arnavut asıllı İngiliz şarkıcı Dua Lipa'nın babası Dugakjin Lipa'nın kızının Katar'daki Dünya Kupası'nda sahne alması için organizasyon yetkilileriyle iki yıldır iletişimde olduğu ortaya çıktı.

Dünyaca ünlü Arnavut asıllı İngiliz şarkıcı Dua Lipa, Katar'ın insan haklarını ihlal ettiğini öne sürmüş ve 2022 Dünya Kupası'nda sahne almayacağını vurgulayarak "Şu anda Katar'daki Dünya Kupası'nın açılış töreninde performans sergileyeceğime dair birçok spekülasyon var. Performans sergilemeyeceğim ve performans sergilemek için herhangi bir müzakereye hiç dahil olmadım.” açıklamasında bulunmuştu.

Ancak Birleşik Krallık'ta yayınlanan Daily Mail gazetesi, Dua Lipa'nın babası Dugakjin Lipa'nın kızının Katar'daki Dünya Kupası'nda sahne alması için organizasyon yetkilileriyle iki yıldır iletişimde olduğu ortaya çıkardı.

Dünya Kupası için Katar'da konser teklifini reddeden Dua Lipa'nın babasının Katarlı yetkililerle yazışmaları ortaya çıktı - 4

BABASININ GÖNDERDİĞİ MESAJLAR ORTAYA ÇIKTI

Katar'daki Dünya Kupası'nda konser vereceği iddia edilen Dua Lipa, bu iddiaları reddetmiş ve Katar'daki insan hakları şartlarının iyileştirilmesi halinde gelecekte Katar'da sahne alabileceğini söylemişti. Independent'in aktardığı habere göre, ünlü şarkıcının menajerliğini yapan babası Dukagjin Lipa'nın 2020'den beri organizasyon yetkililerine e-posta gönderdiği öğrenildi.

Dünya Kupası için Katar'da konser teklifini reddeden Dua Lipa'nın babasının Katarlı yetkililerle yazışmaları ortaya çıktı - 2

"DUA LİPA'YI TEMSİLEN YAZIYORUM..."

Daily Mail'in elde ettiği mesajlaşmalarda Dukagjin'in Katar'da Dua Lipa'nın sahne alması için görüşme ayarlamaya "hevesli olduğunu" belirttiği görüldü. Pazarlama ve organizasyon şirketi Republika'nın sahibi Dukagjin'in 9 Mart 2020'de gönderdiği bir e-postada şu ifadelere yer verdiği görüldü:

"Kızımı, sanatçı Dua Lipa'yı temsilen yazıyorum ve Yüksek Komite'yle 2022 Katar Dünya Kupası'nda sahne alacak isimlere dair planları hakkında görüşmek isterim."

"HERHANGİ BİR FIRSATI GÖRÜŞMEMİZ MÜMKÜN MÜ?"

Buna cevap alamadığı anlaşılan Dukagjin, Ocak 2021'de attığı başka bir e-postada şunları söyledi:

"Önceki e-postama devam niteliğinde yazıyorum. Ortaya çıkan ve bizim de yardımcı olabileceğimiz herhangi bir fırsatı görüşmemiz mümkün mü? Kısa süre önce Dua'nın yeni albümündeki parçalarının yanı sıra başka sanatçıların da olduğu, 5 milyon kişinin izlediği bir canlı performans yayımladık. Dünya çapında şimdiye kadar en çok izlenen canlı yayın oldu." Organizasyon yetkilileri ise Lipa'nın babasına "Dua'nın da böyle bir performansla ilgilendiğini bilmek ve sizden bunları duymak harika" diye cevap verdi.

Dünya Kupası için Katar'da konser teklifini reddeden Dua Lipa'nın babasının Katarlı yetkililerle yazışmaları ortaya çıktı - 1

"SİZİNLE TEKRAR TEMASA GEÇMEK İSTEDİM"

Geçen yıl nisanda bir adım daha atan Dukagjin'in yetkililere, "Dua Lipa'nın açılış töreninde sahne almasına dair net bir talebim vardı ama yanlış kişiyle konuşmadığımızdan emin olmak için sizinle tekrar temasa geçmek istedim" ifadelerini kullandığı bir e-posta gönderdiği görüldü.

"GÖRÜŞMELERDEN DUA LİPA'NIN HABERİ YOK"

E-postaların ortaya çıkmasından sonra açıklama yapan Dukagjin Lipa, Katarlı yetkililerle iletişime geçtiğini kabul etti ama kızının bunlardan hiçbir şekilde haberdar olmadığını vurguladı.

Dua Lipa, Dünya Kupası başlamadan kısa süre önce açılış töreninde sahne almayacağını duyurmuştu. Ünlü şarkıcı, "Katar'da sahne alacağıma dair söylentiler var ama bu kesinlikle doğru değil. Konser vermem için hiçbir şekilde görüşme bile yapılmadı" demişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN