Kazım Koyuncu kimdir? Aramızdan ayrılışının 14. yıl dönümünde hasretle anıldı…

Kazım Koyuncu kimdir? Aramızdan ayrılışının 14. yıl dönümünde hasretle anıldı…

2005 yılında henüz 33. yaşındayken hayata veda eden Kazım Koyuncu, vefatının 14. yıl dönümünde hasretle yâd ediliyor. Kazım Koyuncu hayranları, bugün içerisinde onun şarkılarını, türkülerini açıp dinleyerek merhum sanatçıyı anarken, Kazım Koyuncu’yu tanımayanlar ise ‘’Kazım Koyuncu kimdir? ’Kazım Koyuncu neden ve nasıl öldü?’’ gibi sorulara yanıt arıyor. İşte Kazım Koyuncu’nun hayatına dair merak edilenler…

Karadeniz müziği ile Rock müziğini birleştirerek, kendine has farklı bir tarz ortaya çıkaran ve tüm Türkiye’de sempatik tavırlarıyla gönüllerde taht kuran Kazım Koyuncu, vefatının 14. yıl dönümünde sevenleri tarafından çeşitli etkinliklerle anıldı. Bazı sevenleri, merhum sanatçının mezarını ziyaret ederek, bir Fatiha okurken, bazıları ise eserlerini dinleyerek Kazım Koyuncu’ya rahmet okuyor. Tanımayanlar ise ‘’Kazım Koyuncu kimdir? Kazım Koyuncu nerelidir? Kazım Koyuncu’nun eserleri neler? Kazım Koyuncu nasıl öldü?’’ gibi konuları araştırıyor. İşte Kazım Koyuncu ile ilgili aradıklarınız…

KAZIM KOYUNCU NEDEN ÖLDÜ?

Kendine has tavrını, Karadeniz müziği ve Rock müziği ile sentezleyerek farklı bir tarz ortaya koyan Kazım Koyuncu’nun 14 yıl önce neden vefat ettiği merak ediliyor. Kazım Koyuncu, 2004 yılının sonlarına doğru akciğer kanserine yakalandı. Kanser tedavisi görmeye başlayan Kazım Koyuncu, henüz 33 yaşındayken tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

19-06/26/kazim-koyuncuu.jpg

KAZIM KOYUNCU KİMDİR?

7 Kasım 1971'de Hopa'da dünyaya gelen Kâzım Koyuncu Laz kökenli Karadeniz müziği ile Rock'ın Roll müziğini birleştirerek kendi tarzını oluşturdu. Müzisyen, oyuncu, aktivist ve söz yazarı olan Kâzım Koyuncu, 33 yaşında testis kanserinin akciğerlerine yayılmasının ardından hayata veda etmiştir. Çok küçük yaşlarda müzikle tanışan Kâzım Koyuncu, 1980'li yılların sonuna doğru İstanbul'a göç etmiştir. İlk başta amatör rock müzik yapmaya başlayan Kâzım Koyuncu, 1990'lı yılların başında arkadaşları ile çeşitli yerlerde küçük çaplı konserler düzenledi. 1994'te Laz müziğini rock müziği ile sentezleyerek kendi tarzını yaratan Kâzım Koyuncu, aynı sene arkadaşları ile beraber Zuğaşi Berepe isminde bir grup kurdu. 1995'te grup Va Mişkunan adlı ilk albümlerini yayınladı. İlk kez duyulan bir tarz olduğu için albüm olumlu tepkiler alırken, 1998'de ikinci albümleri İgzas müzik piyasasına sürüldü. Albüm ilk albüme kıyasla daha çok ses getirirken, bu albümün ardından grup dağıldı. 2000'li yılların başında askere gidip gelen Kâzım Koyuncu, ilk solo albümünün çalışmalarına başladı. 2001 yılında, Viya! ismindeki ilk solo albümünü yayınlayan Kâzım Koyuncu'nun bu albümü beklenenin altında kaldı. 2002'de Gökhan Birben ile beraber Gülbeyaz ismindeki televizyon dizisinin müziklerini yapmaya başlayan Kâzım Koyuncu, aynı anda dizinin bazı bölümlerinde rol aldı. Dizi müzikleri büyük ilgi görünce, Kâzım Koyuncu, Türkiye çapında tanınmaya başladı. Konserleri büyük kitleler tarafından izlenen Kâzım Koyuncu, 2003'te ikinci solo albümünün kayıtlarına başladı. 2004'te Hayde ismindeki ikinci albümünü çıkaran Kâzım Koyuncu'nun ikinci albümü ilkine nazaran büyük bir satış rakamına erişti. Yılın en çok satan albümlerinden birisi olduktan sonra Kâzım Koyuncu, 2004'ün sonuna doğru kanser olduğunu öğrendi. Haberi alan ailesi ve sevenleri çok üzülürken, doktorlar kendisini çok fazla yormamasını söyledi. Ancak Kâzım Koyuncu, konserler vermeye devam etti ve 2005'in son konserini Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde verdi. Aynı senenin, 25 Haziran tarihinde ise Şişli'de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

DİĞER DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN