Kediler suçlu bulundu: Komplo teorisi ve yanlış bilgiyi yayıyorlarmış

Kediler suçlu bulundu: Komplo teorisi ve yanlış bilgiyi yayıyorlarmış

New York Times Gazetesi muhabiri Alba, her gün milyonlarca insanın izlediği viral içeriklerdeki kedilerin sağcı propaganda, Koronavirüs (Kovid-19) komploları ve yanlış bilgilerin yayılmasına yardımcı olduğunu savundu.

New York Times teknoloji muhabiri Davey Alba, 'Şu çevrimiçi ortamdaki sevimli kediler mi? Yanlış bilginin yayılmasına yardımcı oluyorlar' başlıklı yazısında, sevimli hayvanların, özellikle de kedilerin video ve GIF'lerinin, çevrimiçi yanlış bilgi veren insanlar ve kuruluşlar tarafından kullanıldığını iddia etti.

Alba bunu yaptığını söylediği basın kuruluşlarına ABD'deki muhafazakâr yayın organı Western Journal ve Çin karşıtı gazete The Epoch Times'ı örnek gösterdi. Alba'nın yazısına göre The Epoch Times, 103 Facebook sayfasında 12 bin 62 sosyal medya paylaşımlarında sevimli hayvanlara yer verdi. Ayrıca bu gönderilerde okuyucunun gazetenin daha politika konulu içeriğine tıklaması için ilgili linkler yerleştirildi.
Alba'nın yazısı sosyal medyada da tepki gördü. Bazı kullanıcılar bu yazılanları 'akılsızca' ve 'aşırı tepki' olarak nitelendirdi.

KEDİ SUÇ İŞLER Mİ?

Kullanıcılar, 'İnsanları sevimli bir kedi resminin tadını çıkardıkları için suçlu hissettirmeye çalışıyorlar.', 'New York Times’ı boykot edin', 'Kedi videosu bile izleyemeyecek miyiz?' sözleriyle tepki gösterdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN