Kepek nasıl geçer? Kepeğe ne iyi gelir?

Kepek nasıl geçer? Kepeğe ne iyi gelir?

Kepek, erkeklerde kadınlara göre daha sık görülen cilt hastalıklarındandır. Mevsim geçişleri ve stresin neden olduğu kepek, saçlı deride kaşıntı ve pullanma yapar. Evinizde uygulayacağınız doğal yöntemlerle bu rahatsızlığınızı önleyebilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Kepek ciddi bir hastalık olmasa da kişiyi estetik açıdan rahatsız eden bir durumdur. Kepek kişinin saçlarının bakımsız görünmesine neden olarak kişiye rahatsızlık verir. Uygulayacağınız basit yöntemlerle bu durumu engelleyebilirsiniz. İşte tüm bilgiler…

NEDENLERİ

Kuru cilt,
Saçta jöle, köpük, saç spreyi kullanımının yoğun olması,
Saçları az ya da çok yıkamak,
Saç derisinde mantar oluşu,
Sedef hastalığı,
Egzama,
B vitamini eksikliği,
Stres,
Çeşitli nörolojik hastalıklar.

19-12/03/kepekk.jpg

NE İYİ GELİR?

Aspirin: Salisilik asit içeren aspirin, birçok kepek şampuanında bulunmaktadır. 2 aspirini toz haline getirdikten sonra kullandığınız şampuana ekleyin ve saçlarınıza uygulayın. Düzenli kullanımda kepeği yok edeceksiniz.

Çay ağacı yağı: Mantar ve çeşitli enfeksiyonları önleyen çay ağacı yağını şampuanınıza ekleyerek kepeğinizi büyük ölçüde azaltabilirsiniz.

Kabartma tozu: Kepeğe neden olan mantarları azaltan kabartma tozunu ıslak saçlarınıza, kafa derinize sürerek uygulayın. Şampuanlamadan durulayın. Bu uygulama sonrası saçlarınız bir süre kuruyabilir ancak birkaç zaman sonra saç deriniz doğal yağlar üretecektir.

Elma sirkesi: Kafa derisindeki pH’ı düzenleyen elma sirkesi, kepeğe neden olan mantarların çoğalmasını önler. Eşit miktarda su ve elma sirkesini sprey şişesine dökün ve kafa derinize püskürtün. Bir süre kafanızı havluyla sarın ve arından yıkayın.

Ağız gargarası: Alkol bazlı ağız gargaraları kepeğe neden olan mantarları önleyerek kepek oluşumunu engellemektedir. Saçınızı yıkadıktan sonra ağız gargarası ile yıkamanız kepeklerinizi önleyecektir.

SAĞLIKLA İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Hindistan cevizi yağı: Bir miktar Hindistan cevizi yağı ile saç derinize masaj yapın. Bir süre bekletin ve arından yıkayın. Hindistan cevizi yağı, kepek oluşumunu engelleyecektir.

Limon: Kafa derinize limon suyu ile masaj yapın ve ardından durulayın. Düzenli kullanımda limon saç derinizin pH’ın dengeleyerek kepek oluşumunu engelleyecektir.

Tuz: Şampuan öncesi kepeklerden kurtulmak için kafa derinize tuz ekleyerek masaj yapın. Bir süre sonra pullanmış deri ortaya çıkacaktır.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN