Kırk yıl düşünseniz bu yöntemle diş beyazlatmak aklınıza gelmezdi! İşte evde doğal malzemelerle diş beyazlatmanın formülleri

Kırk yıl düşünseniz bu yöntemle diş beyazlatmak aklınıza gelmezdi! İşte evde doğal malzemelerle diş beyazlatmanın formülleri

Bembeyaz bir gülümseme herkesin hayali! Kiminin; ya kendi diş rengi sarıdır ya da gün içerisinde sık tükettiği alışkanlıkları yüzünden, dişleri beyaz durmuyordur. Dişler düzenli olarak fırçalansa da, çoğu zaman diş sararmaları önlenemez. Özgüvenimizi derinden etkileyen bu durum karşısında ne yapmak gerekir?

Birçok insan için sağlıklı ve beyaz bir gülüşe sahip olmak önemlidir. Kişilerin estetik algısında dişlerin sağlıklı görünümün beyaz renkli olması gerektiği algısı yaygındır. İşte evde doğal malzemeler kullanarak diş beyazlatmanın formülleri...

hindistan-cevizi-yagi-faydalari-510382-1.jpg

1. DİŞLERİ BEYAZLATMAK İÇİN HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Hindistan cevizi yağının çoğunlukla cilt ve saç sağlığı için faydalı olduğu bilindiğinden, bunu biraz garip bulabilirsiniz. Hindistan cevizi yağında bulunan laurik asit dişlerde plağa neden olan bakterileri yok eder. Ayrıca nefesinizi taze tutmanıza yardımcı olur.

Malzemeler:

Organik hindistan cevizi yağı

Uygulanışı:

  1. Parmaklarınızla dişlerinize biraz hindistancevizi yağı sürün. Yutmadığınızdan emin olun.
  2. Yeterli su ile durulayın ve fırçalama ile devam edin.

Bunu Ne Sıklıkta Yapmalısınız?

Bunu her gün sabah yapın.

portakal-yaginin-faydalari.jpg

2. DİŞ BEYAZLATMA İÇİN PORTAKAL YAĞI

Portakal esansiyel yağı, meyvenin kabuğundan hazırlanır. Narenciye içeriği diş beyazlatmaya yardımcı olurken, uçucu yağ mantar önleyici özelliklere sahiptir ve diş eti sağlığını destekler.

Malzemeler:

  • 2-3 damla portakal esansiyel yağı
  • Diş macunu
  • Diş fırçası

Uygulanışı:

  1. Portakal yağını diş fırçanıza koyun ve ardından üzerine diş macunu sürün.
  2. Dişlerinizi her zamanki gibi fırçalayın.

Bunu Ne Sıklıkta Yapmalısınız?

Bunu bir hafta kadar her sabah tekrarlayın.

soguk-pres-susam-yagi-faydalari.jpg

3. DİŞ BEYAZLATMA İÇİN SUSAM YAĞI

Susam yağı ile yıkamanın sadece diş lekelerini değil aynı zamanda diş plağını da yok ettiği gösterilmiştir.

Malzemeler:

1 yemek kaşığı susam yağı

Uygulanışı:

  1. Yağı ağzınızda 15-20 dakika çalkalayın. Bunu aç karnına yaptığınızdan emin olun. Yağı yutmayın.
  2. Yavaşça çevirin.
  3. 20 dakika sonra yağı tükürün ve ağzınızı suyla iyice çalkalayın. Dilerseniz bu suya bir tutam himalaya tuzu ekleyebilirsiniz.
  4. Her zamanki gibi fırçalayın.

Bunu Ne Sıklıkta Yapmalısınız?

Bunu sabah bir kez yapın.

DİŞLERİ BEYAZLATAN EN İYİ GIDALAR NELERDİR?

  • Portakal gibi turunçgiller yemek, besinler ve antioksidanlarla dolu oldukları için sağlığınız için avantajlı olabilir. C vitamini içeriği onları neredeyse herkes için uygun hale getirir. Bununla birlikte, bu meyveler diş minesini aşındırabilen ve derin kazınmış diş lekelerine neden olabilen asitler içerir. Bu, limon ve portakal yemeyi bırakmanız gerektiği anlamına gelmez. Asitlerin dişlerinizi etkilememesi için her seferinde bu tür meyveleri yedikten sonra ağzınızı suyla iyice çalkaladığınızdan emin olun.
  • Diyetinize bol miktarda gevrek sebze ve meyve eklemek iyi bir fikir olacaktır. Örnekler arasında elma, kereviz ve havuç bulunur. Aşındırıcı dokuları dişleri ovalayacak ve sarı kaplamayı yavaş yavaş soyacaktır.
  • Süt bazlı ürünler almak ağızdaki pH seviyelerini dengelemeye yardımcı olabilir. Bu, mikroorganizmalar için doğru üreme ortamının sağlanmamasına yardımcı olur. Bunu yaparak mikroplar dişlerin lekelenmesine neden olan zararlı kimyasalları salgılayamayacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN