Kırmızı gözleriniz veya boğaz ağrınız mı var? Bunun nedeni çamaşır makinenizdeki bu nokta olabilir

Kırmızı gözleriniz veya boğaz ağrınız mı var? Bunun nedeni çamaşır makinenizdeki bu nokta olabilir

Evimizin emektar beyaz eşyalarından biri olan çamaşır makinesini zaman zaman temizlememiz gerekiyor. Fakat gerçekten çamaşır makinemizi tam olarak temizliyor muyuz? Sağlık açısından önemli olan çamaşır makinesi temizliğinde ayrıntı nedir?

Daha önce hiç alerjik reaksiyonlar, boğaz ağrısı, solunum problemleri ve tahriş olmuş mukus zarları yaşadınız mı? O zaman çamaşır makinenizi uygun bir şekilde temizlemenin zamanı gelmiş olabilir. Sağlık sorunlarınız sadece çamaşır makinenizde önemli bir noktayı temizlemeyi unutmanızdan kaynaklanıyor olabilir. Evet, gerçekten: Bu kırmızı gözlere ve boğaz ağrısına çamaşır makineniz neden oluyor olabilir

Bu noktayı pek kimse temizlemez.

KIRMIZI GÖZLERİNİZ VEYA BOĞAZ AĞRINIZ MI VAR? BUNUN NEDENİ ÇAMAŞIR MAKİNENİZDEKİ BU NOKTA OLABİLİR

Muhtemelen çamaşır makinenizin dışını düzenli olarak temizliyorsunuzdur ve belki arada bir de iç kısımdaki lastik contayı kontrol ediyorsunuzdur. Çok iyi, ama bu lastik contanın arkasını hiç kontrol ettiniz mi? Cevabınız hayır mı? O zaman tek değilsiniz. Yine de bunu kesinlikle daha sık yapmalıyız çünkü bu noktada çok fazla küf oluşabilir. Bu sadece çok brüt değil, aynı zamanda bir dizi sağlık sorununa da yol açabilir. Bu noktayı yeterince sık temizlemezseniz, diğer şeylerin yanı sıra sinirlerinizde ve eklemlerinizde ağrı, alerjik reaksiyonlar, boğaz ağrısı, nefes alma sorunları, mide bulantısı ve tahriş olmuş mukozalar yaşayabilirsiniz.

3257235.jpg

KAUÇUK CONTA

Contanın arkasını şu şekilde temizlersiniz: Makinenizin kapısını açın ve lastik contanın arkasını buruşmuş bir kağıt parçasıyla temizleyin. Bir sürü gri şeyin çıkması için iyi bir şans var. Bu, düşük sıcaklıklarda çok fazla yıkarsanız veya çok fazla çamaşır deterjanı kullanırsanız geride kalan kıllar, cilt pulları, kabuklu sabun kalıntıları ve vücut yağlarının bir karışımıdır.

SABUN BÖLMESİ VE TAMBUR

Lastik conta dışında, makinenizin diğer yerlerini de düzgün bir şekilde temizlemeniz çok önemlidir. Bu noktalardan biri de sabun bölmesidir. Bölmeyi makineden çıkarın ve fırçayla temizleyin. Ardından, bölmeyi barındıran açıklığı da silmek için bir bez kullanın. Tamburu bolca sirke veya yarım bardak soda dökerek temizleyebilirsiniz. Makinenizi 90 °C programına ayarlayın. Sirke ve yüksek sıcaklık kombinasyonu yağ, kir ve kirecin çözülmesine neden olur. Böylece makineniz tamamen temizlenecek ve çamaşırlarınız da yeniden harika bir kokuya sahip olacak!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN