Kişiliğini öğrenmek ister misin? Karakter özelliklerini anlatan bu 4 kişilik tipinden hangisi olduğunu öğren!

Kişiliğini öğrenmek ister misin? Karakter özelliklerini anlatan bu 4 kişilik tipinden hangisi olduğunu öğren!

4 Kişilik Tipleri Testi: Kişiğiniz öğrenmek ister misin? Maceracı/Başarılı veya Yardımcı/romantik veya İddialı/mükemmeliyetçi ya da Barışçıl/gözlemci. Hangisi olduğunu öğrenmek için testimize katıl. Kişiliğini öğrenmek için okumaya devam edin.

İnsan davranışları üzerine yapılan birçok araştırma, dört ana kişilik tipini sınıflandırmıştır. Her kişilik tipi, uygun oldukları iş türleri de dahil olmak üzere kendi kişilik özelliklerine, güçlü ve zayıf yönlerine sahiptir. İnsanlar kişilik özelliklerini öğrenmeyi severler ve bu nedenle bugün ne tür bir kişilik olduğunuzu belirlemenize yardımcı olmak için dört kişilik tipini keşfedeceğiz.

Kişilik Testleri, kendiniz, sevdikleriniz veya sevmedikleriniz, tercihleriniz, nasıl düşündüğünüz, duygusal zekanızı ve ayrıca IQ seviyeniz hakkında bilgi edinmek için süper bir araçtır. Bu testler, psikolojik yapınızı, duygusal ve rasyonel düşünce süreçlerinizi derinlemesine incelemek ve doğumumuzdan bu yana yıllar boyunca sıklıkla bastırdığımız derin, gizli kişilik özelliklerini tespit etmek için bilimsel olarak tasarlanmıştır.

Gelelim işin eğlenceli kısmına. 4 kişilik tipini, kişilik özelliklerini, güçlü ve zayıf yönlerini ve her biri için iş türlerini derinlemesine görelim.

4 KİŞİLİK TİPİNDEN HANGİSİ OLDUĞUNU ÖĞREN!

a.jpg

KİŞİLİK A TİPİ

Maceracı/Başarılı

Her şeyin sorumlusu ve kontrolünde olmayı sever misin? Küçük ayrıntılarla canınızı sıkmaktan kaçınıyor musunuz? Çok pratik ve hedef odaklı olduğunuzu söyleyebilir misiniz? Çok fazla kısıtlamayı sevmiyor musunuz? Bağımsız olarak ve kendi hızınızda ve programınızda çalışmayı seviyor musunuz? Sık sık işkolik mi diyorsunuz? sabırsızlanıyor musunuz? Pekala, siz genellikle bir denetleyici veya üst yönetimde bulunan bir Kişilik Tipi A'sınız. Girişimci bir çizginiz var. Büyük olasılıkla, kendi restoran zincirinizi yönetiyor olabilirsiniz. Son derece kendinden emin ve hesaplısın. Rutin şeyleri tekrarlayıcı bulduğunuz için görevleri devretme konusunda iyisiniz. Her gün beyin fırtınası yapmaktan ve farklı zorluklardan hoşlanırsınız. Baskı ve yüksek stresli durumlarda iyi çalışan birkaç kişiden birisiniz.

Güçlü özellikleri: İyi delegasyon becerileri, çoklu görev, değişimi kucaklar, İyi idari beceriler, son derece rekabetçi, hızlı tempolu, girişimci, bağımsızlık isteyen, baskın, doğrudan yönetim tarzı, hırslı, tutkulu.

Zayıf yönler: Otoriter, hoşgörüsüz, inatçı, işkolik, duyarsız, kötü huylu, sabırsız,, ani, zorlu, kolaylıkla öfkelenen.

İş türleri: Yönetici, müdür, başkan, CEO, satış başkanı, İş sahibi, politikacı, girişimci,
polis/askeri memur.

b.jpg

KİŞİLİK B TİPİ

Yardımcı/romantik

Enerjik, hızlı tempolu ve dışa dönük bir birey misiniz? Sosyal toplantıları ve ilgi odağı olmayı sever misiniz? Kendini çabuk arkadaş edinirken mi buluyorsun? İnsanları memnun etmekten suçlu musunuz? Herkes tarafından beğenilmek zorunda mısın? Başkalarından iltifat, alkış ve onay almaktan hoşlanır mısınız? Kendileri hakkında konuşmayı seven bir Kişilik Tipi B'sin. Size sık sık benmerkezci olduğunuz söylenir. Toplum içinde küçük düşürülmekten korkuyorsun. Bu terk edilme korkusu nedeniyle, içeriden katılmasanız bile yüzeyde birçok şeye katılabilirsiniz. Her zaman kusursuz bir görünüm ya da giyiniş taşımaya çalışıyorsunuz. Her şeyi sıraladığınız ve kontrolün sizde olduğu izlenimini vermekten hoşlanıyorsunuz. Gerçekten çok hevesli, istediğiniz zaman arkadaş canlısı ve insanları ikna etmede etkileyicisiniz. Yine de, sen bir hayalperestsin ama son derece pratik bir şekilde geri dönebilirsin. Ayrıca diğer insanların duygularını ve davranışlarını okumakta çok iyisiniz.

Güçlü özellikleri: Kendine güvenen, daha hızlı, gevesli, eğlenceyi seven, inandırıcılık, hafif yürekli, İnsan odaklı, doğal, çoğu insan tarafından kolayca beğenilir, samimiyet, karizmatik, fikir kişi.

Zayıf yönler: Kaprisli, erteleme, sabırsız, aynı anda çok fazla şey yapmaya çalışabilir, kendi kendine çok ilgili, kolayca sıkılır, rahatına düşkün, kibirli veya kendini beğenmiş, kısa dikkat süresi, yalnız kalmakta sorun, bazen gerçekçi değil.

İş türleri: Müşteri hizmetleri/ilişkileri, halkla ilişkiler, parti planlayıcısı, organizatör, eğlence, politikacı.

c.jpg

KİŞİLİK TİPİ C

İddialı/mükemmeliyetçi

Son derece detay odaklı bir birey misiniz? Tüm sürecin inceliklerine dahil olmak ister misiniz? Mantıklı ve akılcı bir yaklaşımla yapmak tarzınız mı? Çok duygusal insanlarla geçinmekte zorlanıyor musunuz? Olayların gerçeklere, rakamlara, raporlara dayanmaması rahatsız ediyor mu? Pekala, hem kendini hem de başkalarını oldukça kontrol edebilen Kişilik Tipi C'sin. İşler kontrolden çıktığında bundan hoşlanmıyorsunuz. Çok etkileyici değilsin. Bir şeylerin sonucuna ve sonucuna odaklanırsınız. Çok becerikli, dikkatli ve hevesli düşünürler olabilirsiniz. Bir sorunla karşılaşırsanız, ona objektif olarak bakar ve çözümü bulursunuz. Açıklık ve şeffaflığa sahip olmayı seviyorsunuz. Özgünlük ve benzersizlik arıyorsunuz.

Güçlü özellikleri: Düşünceli, kalite kontrol, kritik düşünür, kesinlik, yaratıcı, güvenilir, yaratıcı, analitik, zeki, organize, bağımsız, detaylı, kurallara göre oynar.

Zayıf yönler: İlerleme endişesi, Asosyal görünebilir, Şüpheci, inanmayan, İşleri kendi yöntemleriyle yapmayı seven, kritik davranış, Müstakil davranış, Bardağın yarısını boş görmek,

İş türleri: Mucit, müzisyen, muhasebeci, denetçi, programcı, veri analisti, mühendis, sorun giderici, pilot, sanatçı, oyun tasarımcısı, eleştirmen, araştırmacı, bilim adamı.

d.jpg

KİŞİLİK D TİPİ

Barışçı/gözlemci

Gelecek yıllar için bir rutin yapmakta iyi misin? Kısa vadeli kazançlar yerine güvenli ve uzun vadeli mi arıyorsunuz? Hem işte hem de hayatta işleri yavaş ve kolay sever misiniz? Sık değişiklikleri sevmiyor musunuz? Kendinizi birçok şey için endişelenirken mi buluyorsunuz? Başkalarından kabul, hayranlık ve saygı bekliyor musunuz? Risk almaktan heyecan duymuyor musunuz? Pekala, siz çok organize olmayı, destek vermeyi ve başkalarına iyi bir dinleyici olmayı seven bir Kişilik Tipi D'siniz. Bir grup veya takım içinde çalışmayı seviyorsunuz. Duygularınızı kendinize saklama eğilimindesiniz. Güvenli, istikrarlı ve uzun vadeli ilişkilerde veya işlerde yaşamak, aklı başında hareket etmeniz için çok önemlidir.

Güçlü özellikleri: Rutinlerde veya tekrarlayan görevlerde iyi, gözlemci, tutarlı, ilgili, güvenilir, kendine güvenen, minimum ruh hali değişimleri, güvenen, sakin, kararlı, adil ve eşitlikçi, cana yakın olmak,

Zayıf yönler: Değişime dayanıklı, utangaç, sesini çıkarmamak, Başkaları tarafından kolayca kullanılır, daha az iddialı, Sürekli değişimden rahatsız, Yüzleşmekten kaçınmak için birlikte gitmek.

İş türleri: Müşteri hizmetleri temsilcisi, yönetici, finansal yönetim, kütüphaneci, sigorta acentası, öğretmen, Tamirci, Konut Hizmetleri, Bürokrat, sosyal hizmet uzmanı, İK Yöneticisi, danışman, Sekreter, süpervizör

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN