Otellerin sırrı ifşa oldu! Kışın cam silme derdine son veren yöntem: Ne yağmur suyu tutuyor ne de kir

Otellerin sırrı ifşa oldu! Kışın cam silme derdine son veren yöntem: Ne yağmur suyu tutuyor ne de kir

Ev temizliğine dikkat edenlerin en çok önem verdiği noktalardan biri de cam kirliliği. Camların kirli görüntüsü hem dışardan hem de içerden bakıldığında oldukça rahatsız bir manzara oluşturuyor. Bu nedenle çoğu insan yaz kış demeden camları silme telaşına düşüyor. Size vereceğimiz basit tüyo ile cam silme derdiniz sona erecek...

Ne yazık ki, bazen güneş ışığının içeri girmesine izin verebilmek, pencerenizden görebilmek ve ev işlerine devam edebilmek için kışın camlarınızdaki kiri temizlemek gerekir. Birkaç ipucu ve uygun maliyetli bir ev yapımı temizlik çözümüyle, pencerelerinizi kışın etkili bir şekilde temizleyebilir ve biraz daha uzun süre temiz kalmalarını sağlayabilirsiniz.

Kış aylarında, ne kadar kirli olurlarsa olsunlar, camlarınızı iyi bir şekilde temizleme konusunda isteksiz olmak oldukça kolaydır. Birçoğu, sezon boyunca lekesiz kalmaları umuduyla kışa giden haftalarda pencerelerini iyice temizlemeyi tercih ediyor. Bununla birlikte, kışla ilgili en sinir bozucu şeylerden biri, yılın pencerelerin en çok kirlenebileceği zamanı olmasıdır. Pencerelerinize kir ve moloz sürükleyen eriyen kar ve her şeyi kaplamış gibi görünen tuz arasında, pencerelerinizi en az bir kez temizlemenize gerek kalmadan tüm mevsimi geçirebileceğiniz nadirdir. Kış aylarında pencerelerinizi temizlemeye karar verirseniz, göz önünde bulundurmanız gereken ilk şey temizlik gününüz ve sonraki günlerin hava durumudur. Çok soğuk olmayan ve rüzgarın uğuldamadığı uygun bir gün seçin. Ardından, günün doğru saatini seçmeniz gerekir. Kış aylarında bile iz bırakmamak için pencerelerinizi daima gölgede veya bulutlu günlerde temizlemelisiniz.

cam-temizligi.jpg

KIŞIN CAM SİLME DERDİNE SON! BU YÖNTEMİ KULLANIN CAMLARINIZ YAĞMUR SUYU TUTMASIN: OTELLERİN SAKLADIĞI YÖNTEMİ AÇIKLIYORUZ

Artık pencerelerinizi ne zaman yıkayacağınızı bildiğinize göre, onları hazırlamaktan bahsedelim. Temizleme sıvısını püskürtmeden veya uygulamadan önce, her zaman raylarda ve oluklarda birikmiş olan kir, toz veya birikintileri çıkarmalısınız. Sonunda, bu pislik, pencerenin açılıp kapanmasına izin veren pencere mekanizmalarını etkileyebilir. Ayrıca, daha büyük kir parçacıklarını yıkamadan önce temizlemezseniz, çamurlu bir dağınıklık ve başlangıçta olması gerekenden daha kirli camlar elde edebilirsiniz.

Artık bu işlemleri yaptığımıza göre camlarınızı silmek için bir şeye ihtiyacınız olacak. Birçoğu gazetenin pencereleri temizlemek için harika olduğu konusunda hemfikir olsa da, çerçevede izler bırakabilir ve hafif çiziklere neden olabilir. Düz, beyaz kağıt havlular, suyu emmede ve iz bırakmayan bir parlaklık bırakmada çok daha etkilidir. Mikrofiber bezler ayrıca camları arkasında iz bırakmadan kurutmak için gerçekten iyi çalışır.

İHTİYACINIZ OLANLAR

Yarım çay bardağı bulaşık makinesi parlatıcısı

1 litre sıcak su

UYGULANIŞI

Bir kova yada leğenin içinde bulaşık makinesi parlatıcısını koyalım. Ardında üzerine 1 litre sıcak su ekliyoruz. Karışım ılıyınca mikrofiber bezle camları silelim. 10 sn cam üzerinde bekletip, üzerinden tekrar temiz nemli cam bezi ile geçelim. İşte yapmanız gereken sadece bu...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN