Kleopatra'nın güzellik sırrı ortaya çıktı! Cilt bakım rutininize bal ekleyin hayal ettiğiniz sağlıklı kusursuz cilde kavuşun

Kleopatra'nın güzellik sırrı ortaya çıktı! Cilt bakım rutininize bal ekleyin hayal ettiğiniz sağlıklı kusursuz cilde kavuşun

Tarihe göre bal, Kraliçe Kleopatra'nın güzellik rejiminde tercih ettiği bileşendi ve şimdi modern bilim, cilt için çok yönlü avantajları nedeniyle balı yakalıyor. Peki cildimiz için neden cilt bakımı rutinimize bal eklemeliyiz?

Cildinize düzenli olarak bal uygulamak size hayallerinizin ötesinde sonuçlar verebilir ve sağlıklı, daha genç görünen ve parlak bir cilt elde etmenizde çok yol kat edebilir. Haberimizde balın cilt için faydalarından bazılarına yer verdik...

KLEOPATRA'NIN GÜZELLİK SIRRI ORTAYA ÇIKTI! CİLT BAKIM RUTİNİNİZE BAL EKLEYİN HAYAL ETTİĞİNİZ SAĞLIKLI KUSURSUZ CİLDE KAVUŞUN

honey-1006972-1920-1536x1024.jpg

CİLDİ DERİNLEMESİNE NEMLENDİRİR:

Balın hemen hemen her güzellik ürünü için temel bir bileşen olarak bulunmasının nedeni, cildi derinlemesine nemlendirmesi ve yumuşatmasıdır. Balda bulunan şeker, doğal bir nemlendirici görevi görür, yani havadaki nemi cildinize çeker. Uzun süreli nemlendirme sağlayarak cildin kuruluğunu azaltır.

GÖZENEK TEMİZLEYİCİ GÖREVİ GÖRÜR:

Bal, gözeneklerdeki kiri temizleyerek cildinizi siyah noktalardan ve sivilcelerden kurtarmaya yardımcı olan antioksidanlar, antiseptik ve antibakteriyel özellikler içerir. Daha sonra berrak bir cilt için cilt gözeneklerini nemlendirir ve sıkılaştırır.

NAZİK EKSFOLİYE EDİCİ OLARAK DAVRANIR:

Yapay eksfoliyatörler genellikle cildinizin kızarmasına ve tahrişe neden olabilir. Bal, doğal bir eksfoliyatör olduğu için iyi bir alternatiftir. Ölü cilt hücrelerini nazikçe temizleyerek yüzünüzü ve cildinizi pul pul dökmeye yardımcı olur. Bu da yüzünüzü daha parlak bir ten ile bırakır. Enzimler nazik bir eksfoliye edici olarak çalışır, ölü deri hücrelerini alır ve size parlak bir cilt bırakır.

YARA İZLERİNİ HAFİFLETİR:

Bal, hasarlı cildi besler ve yara iyileşme sürecini iyileştirir. Balda bulunan antioksidanlar, iltihaplanmayı en aza indirerek hasarlı cildi onarmaya yardımcı olur ve bu da cildin daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur. Aynı zamanda doku yenilenmesini arttırır ve cilt hücrelerinin canlanmasına yardımcı olur. Egzama gibi lekeler için daha hızlı iyileşmek için pastörize edilmemiş bal kullanın.

GÜNEŞ YANIĞINDA FAYDALIDIR:

Balın yanıkları tedavi etmek için en iyi ev ilaçlarından biri olduğu bilinmektedir. Bal, iltihabı azaltarak ve hasarlı dokulara besin sağlayarak iyileşmeyi destekler. Balı güneş yanıkları için harika bir çare yapan da budur.

balin-cilde-faydalari.jpg

AKNE VE SİVİLCELERLE SAVAŞIR:

Bal, sivilceleri iyileştirmeye yardımcı olan doğal antiseptik ve antienflamatuar özelliklere sahiptir. Anti-inflamatuar faydaları, tıkanıklıkları veya tıkanmış gözenekleri temizleyerek cilt yüzeyindeki fazla yağı gidermeye yardımcı olur. Egzama veya sedef hastalığı gibi otoimmün cilt rahatsızlıklarından kurtulmak için kullanılabilir. Baldaki iyileştirici özellikler, cildin hasarını daha hızlı onarmasına yardımcı olur.

İNCE ÇİZGİLERİ VE KIRIŞIKLIKLARI AZALTMAYA YARDIMCI OLUR:

Bal, cildinizin üst katmanlarını nemlendirir ve kırışıklıkları ve ince çizgileri azaltır. Yüzünüzde ev yapımı bir maske şeklinde bal kullanmak, kolajen üretimini uyaran antioksidanlar nedeniyle cildinizin elastikiyetini artıracak, böylece genç ve parlak görünmesini sağlayacaktır.

CİLDİ AYDINLATIR:

Bal, cilt üzerinde doğal peeling etkisi olan alfa hidroksi asitler (AHA) içerdiğinden cildinizi aydınlatmak için evde çare olarak kullanabilirsiniz. Bu, ölü deri hücrelerini cildin yüzeyinden atar ve böylece daha parlak bir cilt ortaya çıkarır.

CİLDİNİZE DOĞAL BİR IŞILTI KATAR:

Bal cilde doğal bir ışıltı katar. Cilt için bir maske yapmak için doğrudan cilde uygulanabilir veya süt veya yoğurt ile karıştırılabilir.

DUDAK KREMİ OLARAK KULLANILIR:

Bal, bazı çatlamış ve kuru dudakları yumuşatmak için kullanılabilir. Balın nemlendirme yeteneği ve minerallerin, enzimlerin ve antioksidanların varlığı onu mükemmel bir dudak balsamı yapar. Dudaklarınıza biraz çiğ bal sürün, birkaç dakika bekletin ve sonra yıkayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN