Kolay pankek tarifi | En basit ve kısa pankek yapılışı nasıldır? Kahvaltının vazgeçilmezi!

Kolay pankek tarifi | En basit ve kısa pankek yapılışı nasıldır? Kahvaltının vazgeçilmezi!

Sabah kahvaltınıza pankek ile renk katabilirsiniz. Yapılışı oldukça kolay olan pankek tarifi haberimizde. En kolay ve kısa pankek tarifine çocuklar da bayılır! İşte en kolay pankek tarifi...

En kolay pankek tarifi haberimizde. Kolay pankek tarifi, sabah kahvaltıların vazgeçilmez yiyeceğidir. Yapımı kolay olduğu için pratik ve lezzetlidir. Pankek hamuru şekerlidir ve peynirli, kremalı, çikolatalı gibi değişik lezzetlerde pankek yapılabilir. 

İşte kolay pankek tarifi...

KOLAY PANKEK TARİFİ - MALZEMELER

2 tane yumurta

3 yemek kaşığı sıvı yağ

3-4 yemek kaşığı toz şeker

2,5-3 su bardağı süt

1 paket vanilya

2-3 çay kaşığı tuz

3-4 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

KOLAY PANKEK YAPILIŞI -TARİFİ

Derin bir kabın içerisine yumurta, şeker ve yağ eklenerek çırpılır. Üzerine süt, tuz,kabartma tozu ve vanilya eklenerek iyicene çırpılır. Daha sonra yavaş yavaş un eklenerek kek hamurunda biraz daha koyu bir kıvam olana kadar karıştırılır. Koyu bir kıvam aldıktan sonra teflon tavanın içerisine bir kaç damla sıvı yağ konulur ve orta ateşte de yakılır. 1 yemek kaşığı içine pankek hamuru konulur. Arkalı önlü iyicene pişirilir. İçerisinde kabartma tozu olduğu için piştikçe kabarır. Bu şekilde tüm pankekler yapılır. Pişen pankeklerin üzerine çikolata sosu, reçel, bal veya çikolata sürülerek servis edilir. Afiyet Olsun.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN