Köpek Mamasını Nasıl Kullandığınıza Dikkat Edin! Evcil Hayvanınızı Tehlikeye Atabilirsiniz!

Köpek Mamasını Nasıl Kullandığınıza Dikkat Edin! Evcil Hayvanınızı Tehlikeye Atabilirsiniz!

Hayatı bir köpekle paylaşmayı seçtiğimizde, onu tüm risk faktörlerinden koruyabilmeliyiz. Can dostunuzu polen ve çimenler gibi mevsimsel alerjilerden korumak için önleme ve gözleme sahip olduğumuzu keşfettik...

Diğer yandan, evcil hayvanımızın gaz problemi varsa, doğru beslenme üzerinde çalışmamız gerekecek ve beslenme alanında tehlikeler çok sık görülür. Bu yüzden köpek mamasına nasıl davrandığınıza ve kaselerin hijyenine dikkat edin. Bu durum gerçekten sağlığımızı ve 4 ayaklı arkadaşımızı riske atıyor.

kapak.jpg

BU YÖNTEMLER EVCİL HAYVANINIZIN SAĞLIĞINI KORUMA ALTINA ALACAK!

Birçoğu, yiyecekleri kaselere koyduklarında ortaya çıkabilecek olası kirlenmeyi ve tehlikeleri hafife alıyor. En büyük risk, yiyecekler, kaplar, insanlar ve köpekler için tehlikeli bakterilerin gizlenmesidir.

Bu nedenle her zaman iyi hijyen uygulamalarını kullanmalıyız. Birincisi, yiyeceklere dokunmadan önce ellerimizi daima sabun ve suyla yıkamaktır. İkincisi, gevrek ve nemli yiyeceklere ellerinizle dokunmaktan her zaman kaçınmaktır. Bunun yerine kaseleri doldurmak için bir kepçe veya ölçü kabı kullanabiliriz. Bu durum bakterilerin ellerden yiyeceklere taşınması riskini azaltmakla kalmayacak. Ayrıca her öğün için doğru miktarı belirleyebilir ve evcil hayvanın kilosunu kontrol altında tutabiliriz.

MAMA KAPLARINI TEMİZ TUTMAYA ÖZEN GÖSTERİN!

Aynı zamanda yere düşen yiyecekleri asla elinizle almayın. Çöpe atmanız daha mantıklı olacaktır. Aksi halde kirlenme riski katlanarak artacaktır. Eldiven kullanalım veya bir süpürge yardımıyla doğrudan çöp kutusuna atabiliriz.

Köpek mamasını nasıl kullandığımıza dikkat edin, çünkü bu durum hem bizim hem de evcil hayvanınızın sağlığını riske atabilir. Çok az kişinin dikkat ettiği bir diğer husus ise kaselerin temizliği ve sterilizasyonudur. Hayvana yönelik tehlikeleri azaltmak istiyorsak, her kullanımdan sonra onları sabun ve su ile iyice yıkamalıyız. En büyük tehlikeler, bakteri yuvasına dönüşebilecek yiyeceklerin içerisinde gizlenir.

haberic1.jpg

YİYECEKLERİ DOĞRU ŞEKİLDE MUHAFAZA ETMEYİ UNUTMAYIN

Hemen almamız gereken son önlem ise açık gıdaların doğru şekilde saklanmasıdır. Kroketler, bisküviler ve tüm kuru atıştırmalıklar her zaman nemden korunan odalarda saklanmalıdır.

Islak yiyecekler ve hayvansal kaynaklı tabaklar teneke ve kaplardan çıkarılmalıdır. Buzdolabında saklamak için hava geçirmez kapaklı bir cam kap tercih etmek çok daha iyidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN