Korkusuz Balıkçılar Duffy neden öldü? Dekompresyon (Vurgun) hastalığı nedir?

Korkusuz Balıkçılar Duffy neden öldü? Dekompresyon (Vurgun) hastalığı nedir?

Korkusuz Balıkçılar Duffy 28 yaşında hayatını kaybetti. National Geographic kanalının Korkusuz Balıkçılar programında tanınan Duffy'nin ölüm nedeni ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı ancak ölüm nedeninin Dekompresyon hastalığı olduğu düşünülüyor. Peki Dekompresyon (Vurgun) hastalığı nedir? İşte detaylar...

National Geographic kanalının sevilen programı Korkusuz Balıkçılar'da Duffy'in ölüm haberi sevenlerini üzdü. Peki Korkusuz Balıkçılar Duffy neden öldü? 28 yaşındaki yarışmacının ölüm nedeni ile ilgili detaylar haberimizde...

Atlantik sularında değerli ve tehlikeli bir av olan mavi ton balığının peşinde, birbirleriyle mücadele eden "Korkusuz Balıkçılar", 2 Mayıs'tan itibaren her çarşamba saat 21.00'de National Geographic kanalında yayınlanıyor.

KORKUSUZ BALIKÇILAR DUFFY NEDEN ÖLDÜ?

New Hampshire polisi 28 yaşındaki Duffy'in ani ölümünü hala araştırıyor ve resmi bir ölüm nedeni henüz açıklanmadı. Bununla birlikte, bazı kaynaklarda Duffy'in "Vurgun" olarak da bilinen bir durum olan dekompresyon hastalığından dolayı ölmüş olabileceğini ifade ediyor. Peki Dekompresyon hastalığı nedir?

DEKOMPRESYON HASTALIĞI NEDİR?

Vurgun hastalığı olarak da bilinen dekompresyon hastalığı temelde solunum gazı olarak hava kullanarak yapılan dalışlarda görülen bir dalış hastalığıdır. Bunun yanında basınçlı tünel işçilerinde görülen Caisson Hastalığı’da bir dekompresyon hastalığıdır.

Hastalığın nedeni, kullanılan solunum gazı içerisindeki nitrojen gazının derine inildikçe artan basınç nedeniyle kanda çözünmesi, ancak yüzeye çıkarken çözünmüş kanda olan bu gazın hızlı bir şekilde atılamayarak damar ve vücut dokuları içinde hava kabarcıkları oluşturmasıdır. Oluşan bu gaz kabarcıkları bulunduğu yere göre çeşitli semptom ve bulgulara neden olmaktadır.

19-09/08/tuna-3.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN