Koronavirüs Türkiye’de var mı? Türkiye’de son dakika koronavirüs haberleri

Koronavirüs Türkiye’de var mı? Türkiye’de son dakika koronavirüs haberleri

Dünyanın başına bir anda bela olan ve birçok ülkede görülen koronavirüs ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Soğuk algınlığı şeklinde görülen ve ölümcül sonuçların olduğu koronavirüsün Türkiye’de olup olmadığı konusu ise vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

Çin, ABD, Tayland, Suudi Arabistan ve daha birçok ülkede koronavirüs vakası görüldü, yüzlerce şüpheli hastaneye kaldırılırken, dünyada birçok insan da bu virüsten dolayı hayatını kaybetti. Türk vatandaşları ise ‘’Türkiye’de koronavirüs var mı?’’ sorusunun cevabını arıyor. İşte son dakika haberleri…

KORONAVİRÜS TÜRKİYE’DE VAR MI?

Koronavirüse Türkiye’de henüz rastlanmadı. Ancak bakanlık son dönemler içerisinde Çin’den ya da virüsün görüldüğü ülkelerden Türkiye’ye giriş yapanları kamera sistemiyle izleyeceğini açıkladı.

‘’TÜRK VATANDAŞLARI İÇİN TAHLİYEYİ GEREKTİRECEK BİR DURUM YOK’’

Çin'deki salgını NTV canlı yayınında değerlendiren Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Abdülkadir Emin Önen, Çin'de 6 bin Türk vatandaşının yaşadığını anımsatarak, tahliyeyi gerektirecek bir durumun olmadığını bildirdi.

Ölümcül virüs salgınından etkilenen Türk vatandaşının da bulunmadığı bilgisini paylaşan Abdülkadir Emin Önen, koronavirüsü sebebiyle 3 şehrin karantina alındığını da aktardı.

20-01/24/koronavirusjpggjpgg.jpg

TÜRKİYE İÇİN OLASI BİR TEHDİT OLUŞTURMUYOR

Ülkenin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsün Türkiye için herhangi bir risk taşımadığını söyledi. Anadolu Ajansı Editörler Masası'na konuşan Koca, Türkiye'ye gelmeleri durumunda enfekte olmuş hastaların Çin'den karantinaya alınacağını söyledi.

Koca, Türk havayolu şirketlerinin Wuhan'dan Türkiye'ye uçuşu bulunmadığını, ancak Çinli havayolu şirketlerinin haftada üç kez Türkiye'ye uçuşları olduğunu söyledi. 

Bakan, ''Türkiye, Dünya Sağlık Örgütü'nün ülke için gerekli görmediği halde havalimanlarında tarama için termal kameralar ayarladı. Pnömoni benzeri semptomlara neden olan virüs, Çin ve diğer bölgelerdeki sağlık otoritelerini olası bir salgın korkusuyla birlikte sarsıldı. Çin'in ötesinde, virüs Tayvan, Japonya ve Güney Kore'deki insanları etkiledi.'' ifadelerini kullandı.

DSÖ komitesi Çin koronavirüsü hakkındaki kararını erteledi

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Genel Müdürü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, “Bu gelişen ve karmaşık bir durum. Acil durum ilan edip etmeme kararı son derece ciddiye aldığım bir karardır, ”dedi.

Tedros, alınacak önlemler konusunda tavsiyenin daha sonra verileceğini söyledi. Çin'in virüs salgını karşısında aldığı önlemleri övdü.

Komite Cenevre'de ve telekonferans ile salgının uluslararası endişe kaynağı olan bir halk sağlığı acil durumu oluşturup oluşturmadığını bildirmek üzere bir araya geldi.

2019-nCoV olarak da bilinen ve pnömoni benzeri semptomlara neden olan koronavirüs, Aralık ayında 11 milyon nüfusa sahip Çin'in Wuhan şehrinde tanımlandı.

Virüsün belirtileri ateş, öksürük ve nefes darlığı içerir.

Dünya çapında yüzlerce vaka bildirildi ve Çin Çarşamba günü 440'ı onayladı.

Tedros, Wuhan'daki yetkililerin yeni bir virüsün patlak vermesini durdurmak için toplu taşıma araçlarını geçici olarak kapatmanın olağandışı bir karar olmadığını söyledi.

Yetkili, "7/24 Çinli yetkililerle tam bir kararlılıkla temas halindeyiz... Ülkede salgını içeren güçlü adımlar atmaya devam edecek ve salgının uluslararası yayılmayı durdurmaya yardımcı olacağız."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN