Kramp ağrısı neden olur ve nasıl geçer? Krampı geçirecek şeyler

Kramp ağrısı neden olur ve nasıl geçer? Krampı geçirecek şeyler

Kramp hemen hemen herkesin en az 1 kere yaşadığı sağlık problemidir. Kramplar ciddi bir rahatsızlık değildir ancak kişiye aniden ağrı yaşatabilir. Uygulayacağınız basit egzersizler ve doğal yöntemlerle bu durumu önleyebilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

Kramp kadın erkek fark etmeksizin hemen hemen herkesin başına gelebilen bir durumdur. Kramplar kişilerin kaslarının kasılması sonucu meydana gelir. Genellikle bacak, kol ve sırtta olur. Ciddi bir sağlık problemi değildir ancak kişinin yaşam kalitesini düşürür. Bu rahatsızlığınızı uygulayacağınız basit yöntemlerle hafifletebilirsiniz. İşte tüm bilgiler…

NEDİR?

Kramplar genellikle vücuttaki birtakım eksikliklerden kaynaklanır. Kasılıp gevşeyen kaslar hareket için gevşemeden kasılırsa kramplar oluşur. Vücutta en çok bacak ve ellerde görülür. Krampın olduğu bölgede sertlik hissedilir. Kramplar genellikle ağır aktivite yapan kişilerde ve hamile kadınlarda görülür. Gece krampları ayak ve baldır kaslarında olur. Kişiyi uykudan uyandıran bu kramplar gece boyunca birkaç kez tekrarlayabilir. Vücutta magnezyum, potasyum, kalsiyum gibi minerallerin az olması kaslarda gevşeme ve kasılma sorunlarına neden olur. Bu mineral ve vitaminlerin eksiklikleri de krampların yaşanmasına neden olur.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

NEDEN OLUR?

Alkol kullanımı,
Şeker hastalığı,
Sıvı kaybı,
Bazı vitamin ve mineral eksikliği,
Aşırı kusma,
Dolaşım problemleri,
Beslenme bozukluğu,
İshal,
Aşırı terleme,
Sinir sıkışması,
Yorgunluk,
Hamilelik,
Yetersiz su tüketimi,
Aşırı fiziksel aktivite,
Böbrek hastalığı,
Kalp damar hastalığı.

19-12/14/krampjpgg.jpg

NASIL GEÇER?

Baldır kaslarını ger: Yere oturup kramplı bacağınızı uzatın ve ayaklarınıza bir havlu sarın. Havlunun her iki ucundan tutun ve kendinize doğru çekin. Gerilme hissinin hissedene kadar yaptığınız bu hareketi 3 kez tekrarlayın.

İç baldırını ger: Yere oturup kramplı bacağınızı uzatın. Diğer bacağınızı ise bükün. Öne doğru eğilin ve dizinizi göğsünüze yaklaştırın. Uzattığınız bacağınızın parmaklarını altından tutup çekin.

Sıcak uygulama: Kramplı bölgeye sıcak uygulayarak bölgedeki gergin kasları gevşetir ve ağrıyı dindirebilirsiniz.

Uygun ayakkabı seçimi: Kramplar yanlış ayakkabı seçiminden de kaynaklanabilir. Özellikle gece krampı yaşayan kişiler topuklu ayakkabı giymemelidir. Topuklu ayakkabı bacak krampı oluşmasına neden olmaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN