Kuaförlerin Saç Yıkama Konusundaki Tavsiyelerine Uyarsanız Saçlarınız Rapunzel Gibi Olacak

Kuaförlerin Saç Yıkama Konusundaki Tavsiyelerine Uyarsanız Saçlarınız Rapunzel Gibi Olacak

Saç bakımının ilk adımı saçları doğru bir şekilde yıkamaktan geçiyor. Peki saçlarınızı doğru yıkıyor musunuz? Kuaförlere göre bu 5 hatayı saç kremi ile yaptığımızı söylüyorlar. Bakın onlar neler?

İyi bir şampuan, ardından bir miktar saç kremi ve arada sırada bir saç maskesi. Birçok insan için bu onların saç bakımına genel yaklaşımıdır. Yine de, kuaförlere göre birçok insan saçlarını şekillendirirken bu beş hatayı yapacaktır.

5f32e32455428414a005955b.webp

1. KÖKLERE SAÇ KREMİ UYGULAMAK

Yapmaya meyilli olduğumuz en temel hata saçlarımızın köklerine saç kremi uygulamaktır. Şampuan saç derinizi sağlıklı tutarken, saç kremi saçınızın uzunluğunu korumak içindir. Ünlü kuaför Michelle Cleveland, “Saçınızı şampuanlarken saç derinizin derisini temizliyor ve saç şekillendirme ürünlerinin yağlarını ve kalıntılarını çıkarıyorsunuz” diyor. Yapmaya çalıştığınız şeyin tam tersi. Bu, düz ve daha az hacimli saçlarla sonuçlanır. Bu yüzden saç derinize saç kremi uygulamaktan kaçınmalısınız.

shutterstock-719871112-16-9-1564653837.jpg

2. YANLIŞ ŞEKİLDE UYGULAMAK

Saç kreminizi sadece nereye uyguladığınız değil, aynı zamanda nasıl uyguladığınız da önemlidir. Çoğu insan sadece bir parça malzeme alacak ve hepsini istemeden uygulayacak. Saçınızın uçlarına küçük parçalar halinde saç kremi uygulayarak doğru uygulama en kolay yoldur. Ardından, saç kremini saçınızın geri kalanına fırçalamak için geniş dişli bir tarak veya parmaklarınızı kullanın ve kalan karışıklıkları giderin. Saç kremini ılık suyla durulamadan önce birkaç dakika bekletin.

sac-kremi-5-1024x721.jpeg

3. DÜZGÜN EMİLMESİNE İZİN VERMEMEK

Saç yıkamak bir kişi için zaman meselesi olabilirken, bir başkası tüm işlem için 20 dakikadan fazla zaman harcayabilir. Bu ilk kategoriye aitseniz, saç kreminizin saçınız tarafından emilmesine izin vermeme hatası yapıyor olabilirsiniz. Yukarıda da belirtildiği gibi, en iyi uygulama, durulamadan önce ürünü en az birkaç dakika bekletin. Ek olarak, ara sıra bir saç maskesi kullanırsanız büyük bir fark göreceksiniz.

basliksiz-6.jpg

4. ÇOK FAZLA VEYA ÇOK AZ KULLANMAK

Bir kişi saç kremi şişesinin içeriğinin yarısını sıkabilir, diğeri ise bezelye büyüklüğünde bir miktar kullanabilir. Yıkayıp kuruttuktan sonra saçlarınız ağırlaşıyorsa çok fazla saç kullanmışsınız demektir. Hâlâ kuru ve pürüzlü hissediyorsa yeterince kullanmamışsınız demektir. Size uygun olan miktarı bulmanın en iyi yolu, iki jeton büyüklüğünde miktarla başlamaktır. Bunu parmaklarınızla saçınıza dikkatlice tarayın. Tarağınız veya parmaklarınız saçınızdan kolayca geçiyorsa doğru miktarda ürün kullanmışsınızdır. Ayrıca saçınızı her yıkadığınızda saç kremi kullanmak zorunda kalmayacaksınız! İnce ve gösterişli saçlara sahip kişiler arada sırada saç kremini atlayabilirler.

closeup-portrait-joyful-girl-posing-without-makeup-white-wall-woman-chose-which-shampoo-is-best-use.jpg

5. YANLIŞ ÜRÜNÜ KULLANMAK

Saç kremi ararken, çok sayıda seçeneğiniz var. Kuru saçlar için bir saç kremi, bukleler için başka bir saç kremi ve renkli bukleler için başka bir saç kremi. Ama hangisini seçmeli? Silikonlar ve dimetikonlar, parlak görünmesini sağlayarak yumuşak ve sağlıklı saç görünümü verdikleri için daha ucuz saç kremlerinde yaygın olarak kullanılır. Ancak bu bileşenler çok yapay ve saçlarınız için hiç sağlıklı değil. Bunun yerine jojoba, hindistancevizi veya organ gibi doğal yağlar içeren ürünleri arayın. Ve unutmayın: saçınızın inceldiğini fark ederseniz, bu yağların çoğu saçı ağırlaştırabilir ve mat ve yağlı bir görünüm yaratabilir, bu yüzden bunları aşırı kullanmadığınızdan emin olun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN