Küçük mucitten büyük adım

Küçük mucitten büyük adım

Afyonlu küçük mucit büyük bir başarıya imza attı, florsuz ve tamamen doğal diş macunu üretmeyi başardı. Ortaokul 8’inci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Muhammet Akman, izlediği diş macunu reklamlarından etkilenerek, öğretmenlerinin desteğiyle 6 ay önce çalışmaya başladı. Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Diş Fakültesi’ndeki hocalardan da destek alan ikili, yaptıkları çalışmalar sonucunda kil ve probiyotik kullanarak doğal diş macunu üretmeyi başardı.

Afyonkarahisar’da, 8’inci sınıf öğrencisi Muhammet Akman, izlediği diş macunu reklamlarından etkilenerek kendi doğal diş macununu üretmeyi başardı. Kimya öğretmeni Yıldız Leblebicier ile 6 ay literatür çalışması yaptı. Ardından da kil ve probiyotik kullanarak doğal diş macunu üretti. Akman, “Yaklaşık 6 aylık süreçte literatür taraması yaptık ve bu projeyi hazırladıktan sonra pilot çalışmayla bu diş macununu hazırladık” dedi. Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’den Dr. Özgür Kanık da, “Flor içermiyor. Evde hazırlanan diş macunları tarzında kullanılabilecek bir macun” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN