Kullanılmış çay poşetlerini aman çöpe atmayın! Kullanılmış çay poşetlerini bu şekilde kullanın mucizeye tanıklık edin

Kullanılmış çay poşetlerini aman çöpe atmayın! Kullanılmış çay poşetlerini bu şekilde kullanın mucizeye tanıklık edin

Kendimize güzel bir fincan çay yapmaya gittiğimizde, genellikle kullanılmış çay poşetini hemen ardından çöp kutusuna atarız. Yine de bu gerçek bir israf çünkü evin her yerinde kullanılmış çay poşetleriyle yapabileceğiniz pek çok farklı şey var! Sizin için bir liste yaptık…

Dışarıdaki sıcaklık ne olursa olsun, her zaman iyi bir fincan çayı severiz. Günde birkaç bardak içiyoruz, bu da günde birkaç poşet çay kullandığımız anlamına geliyor. Genellikle onları hemen çöp kutusuna atıyoruz ama bu aslında büyük bir israf. Kullanılmış çay poşetlerinin evde çok faydalı olduğunu biliyor muydunuz?

BULAŞIKLARDA

Örneğin kullanılmış bir poşet çayı bulaşıkları yıkarken rahatlıkla kullanabilirsiniz. Çayın dezenfekte edici bir etkisi vardır ve bu, temizlik söz konusu olduğunda gerçekten faydalı olabileceği anlamına gelir. Bulaşıklarınız, özellikle de gerçekten kirli olanlar, çay yardımıyla tekrar parlak ve temiz hale gelebilir. Kirli bulaşıklarınızı lavaboya koyun, suyla doldurun ve üç kullanılmış çay poşeti ekleyin. Bunu bir gece bekletin ve ertesi sabah bulaşıklardaki tüm pisliği kolayca çıkarabileceksiniz. Fırçalamak zorunda bile kalmayacaksınız!

BİTKİLERDE

Bitkiler de biraz çaydan yararlanabilir. Çünkü çay, ev bitkilerini zararlı mantar ve küflerden koruyan bir özelliğe sahiptir. Biraz su kaynatın ve kullanılmış çay poşetini buna ekleyin. Bu çay suyunun tamamen soğumasını bekleyin ve ardından iç mekan bitkilerinizi sulamak için kullanın.

cay-posetlerinin-bilinmeyen-faydalari-1505389886-1169.webp

KOKULARDA

Çayın kötü kokuları maskeleme gücü vardır. Bu nedenle, kullanılmış çay poşetlerini kedinizin çöp kutusu veya çöp tenekesinin dibi gibi biraz koktuğunu düşündüğünüz yerlere koymak iyi bir fikirdir. Pis kokuların hızla emildiğini ve çevredeki alanın yeniden taze kokacağını fark edeceksiniz.

ŞÖMİNEDE

Şöminenizi temizlemek istiyorsanız poşet çay kullanarak bunu yapmanın daha güvenli olduğundan emin olabilirsiniz. Külleri süpürdükten sonra tekrar tutuşmasını önlemek için, külün üzerine nemli, kullanılmış çay poşetlerinin iç kısımlarını koyabilirsiniz. Bunu yaptıktan sonra külleri kolayca süpürebilir ve dışarı atabilirsiniz.

BANYODA

Ayrıca lezzetli, sakinleştirici bir koku için kullanılmış çay poşetlerini banyo suyunuza ekleyebilirsiniz. Ayrıca çaydaki antioksidanlar cildiniz için de iyidir! Nihai rahatlama anı için papatya veya yasemin çayı gibi hoş bir koku alın.

haberici.jpg

BÖCEK ISIRIĞINDA

Kullanılmış bir çay poşeti kullanarak böcek ısırığından kurtulabilirsiniz. Isırık üzerine soğutulmuş, kullanılmış bir çay poşeti koyun. Kaşıntı hemen azalır. Bu numara güneş yanığınız olduğunda da işe yarar.

SAÇLARDA

Sık sık yağlı saçlarınız varsa, tüm kiri ve ürün birikimini gidermek için çay kullanabilirsiniz. Üç veya dört kullanılmış çay poşetini önemli miktarda ılık suya batırın ve yarım saat bekletin. Saçınızı şampuan ve saç kremi ile yıkadıktan sonra çay suyunu saçınızın üzerine dökün ve durulamayın. Ekstra ipucu: Papatya çayı kullanırsanız sarı saçlarınızı daha sarı yapabilirsiniz! Esmerler için: siyah çay saçınıza bakır tonları katabilir.

HALIDA

Oturma odanızda güzel bir halınız var ama biraz kokmaya mı başladı? Panik yapmayın! Kullanılmış bir çay poşetinin (kuru!) içeriğini halının üzerine serpin ve biraz bekletin. Ardından normalde yaptığınız gibi halıyı süpürün.

AYAKKABIDA

Tıpkı kilim gibi ayakkabılar da bir süre sonra oldukça kötü kokmaya başlayabilir. Kurutulmuş kullanılmış bir çay poşetini gece boyunca ayakkabınızın içinde bırakmak bu kokulara karşı harikalar yaratabilir!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN