Kültür yayınlarına yeni ‘ve benzersiz’ soluk

Kültür yayınlarına yeni ‘ve benzersiz’ soluk

VakıfBank Kültür Yayınları yayın hayatına başladı. Logodaki ‘vb’yi ‘ve benzersiz’ olarak yorumlayan yayınevinin kitapları TÜYAP Kitap Fuarı’nda okuyucularla buluşacak. Yayımlananlar arasında edebi roman da var felsefe de tarih de...

Kültür yayıncılığı alanında ‘benzersiz eserleri okuyucuyla buluşturma’ hedefiyle yola çıkan VakıfBank Kültür Yayınları yayın hayatına başladı. İstanbul’da Beyazıt Devlet Kütüphanesi’ndeki tanıtım toplantısında konuşan VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, yıl içinde geniş bir yelpazede pek çok kitabın okuyucuyla buluşacağını belirterek “Geçmişten aldığımız gücü, geleceğe taşıma vazifemizin önemli bir parçası da kültür yayıncılığı” dedi. 

Bülent Erkmen’in tasarladığı VBKY logosunda bulunan ‘vb’ yani ‘ve benzeri’ ibaresini ‘ve benzersiz’ olarak yorumladıklarını belirten Özcan, yayınevinin kitaplarının TÜYAP Kitap Fuarı’nda okuyucularla buluşacağını kaydetti. Özcan, kitaplarla ilgili şu bilgileri verdi: “Sürgünde Muhalefet: Namık Kemal’in Hürriyet Gazetesi 1868-1869 önemli bir eser. Hürriyet, dönemin toplumsal ve siyasal görüşlerini genişçe aktaran, fikir adamı Namık Kemal’in sürgün yıllarında Ziya Paşa’yla beraber Avrupa’da yayınladıkları gazetenin adıdır. Latin harfli alfabemizle ilk kez okuyucuyla buluşacak birinci kitap, belirtilen yıllarda Namık Kemal’in editörlüğünü yaptığı gazetenin ilk 50 sayısını içeriyor. Bir diğer önemli kitabımız ise Kuruluş: Mekteb-i Sultani’den Galatasaray Spor Kulübü’ne.  Bu eserde, 1904-1907 yılları arasındaki Türk futbolunun erken çağına da ışık tutuluyor.”

VBKY Genel Yayın Yönetmeni A. Tarık Çelenk ise altı ay içinde  20’ye yakın nitelikli kitabın basımını gerçekleştirdiklerini, 100’e yakın kitabı da yayın havuzuna alarak yayın kuruluna sunduklarını söyledi. Çelenk “Tıpkıbasımlar ve ilk basımlar gibi referans kitaplara, Türk ve dünya klasiklerinden özel arşiv serilere ve çok satan yazarların eserlerine hayat vermeyi hedefliyoruz” dedi.

Yayınevinin çıkan kitapları arasında Balzac’ın ‘Çalışanın Fizyolojisi’, F. Scott Fitzgerald’ın ‘Caz Çağı Öyküleri’, Aslı Uçar’ın ‘1950’ler Türkiyesi’nde Edebiyat Dergileri, Serhan Bali’nin ‘Müzikte Romantik Dönem Bestecileri’ de yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN