Kumpas kitaplarına 15 Temmuz etkisi

Kumpas kitaplarına 15 Temmuz etkisi

Ergenekon ve Balyoz davalarının mağdurlarının yazdığı kitapların satışları 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında arttı. En çok satan ise emekli Jandarma Kurmay Albay Mustafa Önsel’in ‘Ağacın Kurdu’ kitabı.

ÖZEL HABER /IŞIL ÇALIŞKAN

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından bir zamanlar Balyoz ve Ergenekon davasında sanık koltuğuna oturan ve sonradan mağdur oldukları ortaya çıkan kişilerin FETÖ’nün iç yüzünü anlattığı kitaplarının satışları arttı. Bunlar arasında en dikkat çeken ise son günlerde sık sık adından söz ettiren Balyoz Davası mağduru emekli Jandarma Kurmay Albay Mustafa Önsel’in ‘Ağacın Kurdu’ isimli kitabı. Son bir haftada kitap satışında ciddi bir artış olduğunu belirten Alibi Yayıncılık yetkilileri, “Her gün mutlaka en az bir adet satılıyor” dedi.

Emniyet İstihbarat eski Daire Başkanı Sabri Uzun’un FETÖ’nün kirli operasyonlarını kaleme aldığı ‘İn’ kitabını çıkaran Kırmızı Kedi Yayınları yetkilileri kitabın 2015’te yayımlandığında büyük bir ilgi gördüğünü ve dört baskı yaptığını söyledi. Yetkililer aradan geçen zamanda kitaba olan ilginin  hiç azalmadığını belirterek “15 Temmuz’dan sonra kitaba olan ilgi daha da arttı. Son bir hafta içinde yazar Yavuz Selim Demirağ’ın yazdığı ‘İmamların Öcü’ kitabıyla birlikte yayınevimizin en çok ilgi gören kitapları arasında” diye konuştu.

EN ÇOK SATAN AVCI

‘Haliç’te Yaşayan Simonlar, Dün Devlet Bugün Cemaat’ adlı kitabı nedeniyle FETÖ’nün hedefine giren ve Devrimci Karargâh örgütüne yardım etmek suçlamasıyla Silivri Cezaevi’ne konulan eski emniyet müdürü Hanefi Avcı’nın da yazdıkları yine gündemde. Angora Yayınevi yetkilileri kitabın ağustos 2010’da yayımlandığını belirterek “Bu kitap yılda en az 20-30 bin civarı satılıyordu. Ancak gündemin etkisiyle ile son günlerde satıştabariz bir artış oldu” diye konuştu.

Gazeteci Nedim Şener’in yazdığı ‘Ergenekon Belgelerinde Fethullah Gülen ve Cemaat’ ile ilgili Destek Yayınevi yetkilileri kasım 2010’da yayınlanan kitabın satış rakamının darbe girişimi sonrasında yükseldiğini söyledi. Ergenekon soruşturması kapsamında 17 Nisan 2009’da tutuklanan Erol Manisalı’nın 2015’in başında yayımlanan ‘Kumpas Kime Kuruldu?’yu çıkaran Tarihçi Kitabevi yetkilileri ise 2015’in başında yayımlanan kitabın satışının son günlerde arttığını söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN