Küresel Zorluk - Bu Görüntüdeki Gizli Lambayı 19 Saniyeden Önce Görebiliyor musunuz?

Küresel Zorluk - Bu Görüntüdeki Gizli Lambayı 19 Saniyeden Önce Görebiliyor musunuz?

Her oyun sadece bir oyun değildir! Gördükleriniz ve göremedikleriniz, potansiyeliniz hakkında önemli detayları ele verir. Bazen gördüğünüz şeyler ne kadar becerikli oluğunuzu gösterirken bazen de göremedikleriniz sizin gereksiz angaryaları atlayıp doğrudan hedefe odaklanmayı başarabildiğiniz gösterir… Peki siz internette dolaşan bu optik illüzyondaki lambayı 19 saniyeden önce bulabilecek misiniz? Gelin lambayı herkes önce bulup dünya rekoru kırıp kıramayacağınızı test edin!

Ünlü yatırım danışmanı ve gayrimenkul zengini Robert Kiyosaki'nin yatırım oyunu Cashflow, birçok yatırımcının piyasalar girmesine ön ayak olmuş ve onları sert dalgalanmalara karşı daha dayanıklı kılmıştı.

Monopoly oyunu ise Kiyosaki dahil çok sayıda insanın yatırım piyasasına ilk adımını attığı ve birçok ünlü yatırımcının adeta ilk okulu olmuştu.

Oyunlar her zaman sadece bir oyun değildir… Unutmayın, her yavru aslan avıyla oynayarak tecrübe kazanır!

Gelin bu oyunda siz de avınızı evirip çevirin ve gerçek bir başarı sağlamayın.

19 SANİYENİZ VAR!

Dünya medyasında dolaşıma giren bu optik illüzyonun amacı resimde gizli olan lambayı 19 saniyeden önce bulabilmek.

Lambayı herkesten önce bularak dünya rekoru kırmak, evet dünya rekorunu kırmak mümkün. Herhangi bir müsabakaya başvurmamış sıradan bireyler açısından rekor hiç bu kadar yakın olmamıştı!

satranc.png

BEYNİNİZİ AKTİF EDİN

Beynin aktif hale gelmesi için gereken şey hafta sonları tatillerinde yatmak, bir tatil köyünde güzel vakit geçirmek ya da rafting yapmak değildir kuşkusuz!

Her ulusun kendine özgü bir beyin egzersizi vardır. Örneğin Ruslar satranç oynar, Mısırlılar dama, Çinliler ise Go…

Kahvehanede okey ya da kâğıt oynayan ve evde örgü ören bizim insanımız da beynini böyle aktive eder. İşte bu optik illüzyonlar da beyni aktive etmek için oldukça yararlı araçlardır.

go.png

EVRENSEL CHALLANGE

Challenge kavramı dilimize İngilizce'den girmiştir ve meydan okuma anlamına gelir.

Özellikle YouTuber'lar arasında oldukça popüler olan bu kavram optik illüzyonun küresel yayılımı için tek doğru ifade sayılabilir.

Bütün dünyadan insan bu optik illüzyonu çözmek, gizli lambayı 19 saniyede bulabilmek için sıraya girmiş vaziyetteler!

En keskin gözlere sahip olanlar mobilyalar arasına gizlenmiş olan lambayı 19 saniyeden kısa bir süre içinde buluyor ve ne kadar kısa sürede bulurlarsa rekora o kadar çok yaklaşıyorlar…

İLLÜZYONUN KÖKENİ

"İllüzyon" kelimesi, "alay etmek" anlamına gelen Latince illudere kelimesinden gelir.

Biz burada kimseyle alay etmeye çalışmıyoruz ama resim bunu kesinlikle yapıyor.

Bu zekâ oyunu görüntüsü, internette bir süredir dolaşıyor. Okuyucular bu akıl almaz görüntü karşısında çıldırıyor ve bunun da bir nedeni var.

Bir lamba bulmak kolay değil!

okey.png

HAYDİ BULMAYA ÇALIŞIN

Resme ilk bakışınızda 19 saniyelik sürede o lambayı bulamamış olabilirsiniz ama hemen aşağılara inip de neredeymiş bu lamba diye aramaya koyulmadan önce sayfayı tekrar yukarı kaydırıp küresel bir meydan okuma haline gelen yarışmada yerinizi edinin.

Resmi eğer 19 saniyeden önce keşfederseniz siz artık sertifika sahibi bir dahi muamelesini hak edersiniz.

Ancak resimde bu lambayı göremediyseniz üzülmeyin çünkü resimde göremediklerinizin de bir anlamı var!

Unutmayın, lambayı gerçekten bulabilirseniz yüzde 20'lik kategoriye giriyorsunuz.

LAMBA NEREDE?

Bir kanepenin arkasındaki bir masaya yerleştirilmiş küçük bir lamba… Kırmızı, sarı veya bej lamba aramayın, bulamayabilirsiniz.

Lamba resmin en alt kısmına yerleştirilmemiştir ama üst yarısında olduğunu da söyleyemeyiz.

Şimdi tekrar bakın!

1200-001.png

REKOR SÜRENİZ NEDİR?

Şimdi lambayı görmüş olmanız gerektiğini varsayıyoruz. Rekor süreniz neydi? 18 saniye rekorunu kırdınız mı? Eğer öyleyse, yorum kutusundan bize bildirin.

Lambayı hala bulamadınız mı? Size daha fazla ipucu veremeyiz. Cevabı bulmak için aşağı kaydırın…

LAMBA: Bej bir koltuk takımının arkasına yerleştirilmiş yeşil bir lamba. Renk kombinasyonu, o bölümden tekrar tekrar geçmenize rağmen lambayı atlamanıza neden oldu. Bu, Optik İllüzyonların büyüsüdür. Çok kolay görüntüleri bile net bir şekilde tespit etmenizi engeller.

Optik İllüzyonlar, insan zihninin meraklılığı ve egzersiz ihtiyacı nedeniyle popülerlik kazanıyor. Çoğu insan kişilikleri hakkında bilgi edinmek ister, bu yüzden bu tür makalelerden geçerler.

Yeni optik illüzyonları keşfetmek istiyorsanız her gün sayfamızı ziyaret etmeyi unutmayın!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (19)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
19 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN