Levent Kırca kimdir nerelidir ve neden TT oldu? Ölümünün yıl dönümünde hasretle anılıyor

Levent Kırca kimdir nerelidir ve neden TT oldu? Ölümünün yıl dönümünde hasretle anılıyor

Türkiye televizyon ve tiyatro tarihinde büyük işler yapan ve çok önemli konuları işleyen Levent Kırca, vefatının yıl dönümünde ailesi ve sevenleri tarafından hasretle yâd ediliyor. Usta sanatçının ölüm yıl dönümünde Levent Kırca ismi TT olurken, hayat hikâyesi de merak edilir oldu. İşte detaylar…

‘Olacak O Kadar’ adlı tiyatro oyununun televizyonlarda yayınlanmasıyla birlikte tüm Türkiye tarafından sevilen usta isim Levent Kırca, 12 Ekim 2015’te aramızdan ayrılmıştı. Bugün vefatının yıl dönümü olması sebebiyle Levent Kırca’nın hayat hikâyesi, en çok araştırılanlar arasına girdi…

LEVENT KIRCA KİMDİR?

Türk komedyen, tiyatro ve sinema oyuncusu olan usta sanatçı Levent Kırca, aslen Orduludur. 1964 yılında ilk defa Ankara Devlet Tiyatrosu'nda sahneye çıktıktan sonra Ankara Birlik Sahnesi ve Halk Oyuncuları'nda çalışmaya başladı. Siz Olsaydınız Ne Yapardınız?, Nasreddin Hoca Oyun Treni, Sağlık Olsun!, Bu Oyun Nasıl Oynanmalı?, Ne Olur Ne Olmaz gibi televizyon dizilerinin yapımcılığını yaptı.

1978' yılında Altınşehir ismindeki filmle sinemaya geçen Levent Kırca, Mavi Muammer ve Ne Olacak Şimdi? İsmindeki filmlerde rol aldı. Hodri Meydan Topluluğu ismindeki Tiyatro Grubu'nu kuran Levent Kırca, eski eşi Oya Başar ile beraber Güzel ve Çirkin ve Sefiller ismindeki oyunları sergiledi.

19-10/12/levent-kirca.jpg

YÖNETMENLİK KARİYESİ

Kadıncıklar ve Üç Baba Hasan adlı oyunları oynayan Levent Kırca, 1988 yılında başlayıp 17 sene boyunca devam eden Olacak O Kadar ismindeki televizyon programını hazırladı. İlk sinema yönetmenlik denemesini Son adlı filmle yapan Levent Kırca, daha sonra Şeytan Bunun Neresinde ismindeki filmi yönetti.

DİĞER GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

DEVLET SANATÇISI UNVANINI ALDI

1998’de Kültür Bakanlığı tarafından verilen Devlet Sanatçısı unvanını alan Levent Kırca, ikisi ilk eşinden, ikisi de Oya Başar'dan olan 4 çocuğu bulunuyor. Mart 2009 Belediye Seçimleri için DSP'den Üsküdar Belediye Başkanlığı için aday oldu, ancak kazanamadı. Olacak O Kadar'ın yeni bölümlerini 30 Mayıs 2009’da çekmeye başladı.

2015’te yakalandığı karaciğer kanseri sebebiyle kemoterapi tedavisi görmekte olduğu Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 12 Ekim 2015’te saat 02.40'ta hayatını kaybetti.

Cenazesi, 13 Ekim 2015’te Levent Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

OYNADIĞI FİLMLER VE YAPIMLAR

Filmler:
1978Taşı Toprağı Altın Şehir
1979 Ne Olacak Şimdi
1985 Mavi Muammer
2000 Ölürsün Gülmekten
2001 Son Oyuncu
2002 Şeytan Bunun Neresinde
2004 Kendini Bırak Gitsin
Ağa Kızı
2010 Son İstasyon
Televizyon dizileri:
1986-2010 Olacak O Kadar
2011 Karımın Dediği Dedik Çaldığı Kontrbas

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN