Limon İle Saç Stilinizi Ayarlayabileceğinizi Biliyor Musunuz? İşte Evde Saç Spreyinizi Yapmanız İçin 5 Tarif

Limon İle Saç Stilinizi Ayarlayabileceğinizi Biliyor Musunuz? İşte Evde Saç Spreyinizi Yapmanız İçin 5 Tarif

Kış mevsiminde saçlarımız kardan, yağmurdan ve rüzgardan etkilenebiliyor. Düğün mevsimi de yaklaşmışken saçlarınızı yaza hazırlamak istiyorsanız mutlaka limonun gücünden faydalanın. İşte evinizde kolayca saç spreyinizi yapabilmeniz için 5 tarif...

Fiziksel görünümünüze özen göstermek bir öz saygı göstergesidir ve aynı zamanda benlik saygısını güçlendirir. Ne giyeceğimizi seçerken kişiliğimizi biraz yansıtan ya da vücudumuzdaki kritik noktaları gizleyebilecek bir şeyler ararız. Bu bazen büyük kalçalarınız veya büyük göğüsleriniz olur ve uygun giysiler bizi rahatlatabilir.

SAÇLARINIZA GEREKEN DEĞERİ VERİN

en-iyi-sac-spreyi.jpg

Makyaj, dikkate alınması gereken bir diğer husustur. Açık veya kahverengi gözleri daha iyi öne çıkaran renkler ve kusurları kamufle etmemize yardımcı olan ürünler var. Saça gelince, son moda trendlerini takip eden ve sık sık renk ve kesim için kuaföre gidenler var. Püskülleri veya asi bukleleri uzak tutmak için jel ve cila gibi bazı ürünler kullanılır. Tahriş hissediyorsak veya doğal ve aynı zamanda ucuz bir şey tercih ediyorsak, sadece birkaç malzemeyle evde bir fiksatif hazırlama imkanı var. İşte kendinizin yapabileceği saç spreyi hazırlamak için bazı ipuçları:

11933172-1200x824.webp

LİMON İLE SAÇ STİLİNİZİ AYARLAYABİLECEĞİNİZİ BİLİYOR MUSUNUZ? İŞTE EVDE SAÇ SPREYİNİZİ YAPMANIZ İÇİN 5 TARİF

Tüm saç tipleri için: İki yemek kaşığı şekeri 200 ml ılık saf suda eritin. Soğumaya bırakın ve istenirse bir damla lavanta esansiyel yağı ekleyin. Bir püskürtücü ile bir kaba aktarın ve saça uygulamadan önce çalkalayın. Demineralize su yerine gül suyu kullanmayı deneyebilirsiniz. Uçucu yağı eklemeden aynı prosedürü takip edin;

Yağlı saçlar için: 5 gram şekerli 150 ml distile suya bir limon sıkın. Bir dakika kaynatın ve sonra soğumaya bırakın. Bir damla portakal esansiyel yağı ekleyin ve bir sprey şişesine dökün. Kullanmadan önce çalkalayın. Daha sonra buzdolabında saklayın.

Kuru veya kıvırcık saçlar için: 2 yemek kaşığı şekeri 150 ml ılık damıtılmış suda eritin. Soğuyunca bir yemek kaşığı hint yağı ve bir damla biberiye esansiyel yağı ekleyin. Bir sprey kabına dökün ve sallayın.

Saçı nemlendirmek ve sabitlemek için: 100 ml aloe jeli ve 200 ml saf suyu karıştırabilirsiniz.

Diğer kullanımlar için evde sıklıkla bulduğumuz birkaç malzemeyle, bu nedenle cila yapmak için bu 5 tarifi uygulayabiliriz. Bu sayede sadece doğal ürünler kullanarak saçlarımızı düzeltmiş olacağız. Yeterli miktarda hazırlanması ve ardından birkaç hafta buzdolabında saklanması tavsiye edilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN