Limonları sadece salatalarınızda kullanıyorsanız çok şey kaçırmış olabilirsiniz! İşte limonların çok farklı kullanım alanları

Limonları sadece salatalarınızda kullanıyorsanız çok şey kaçırmış olabilirsiniz! İşte limonların çok farklı kullanım alanları

Ucuz, bulması çok kolay ve geleneksel ev temizlik maddelerinden daha güvenli olan limonlar, sadece yemek pişirmek ve fırınlamak için kullanılan malzemelerden çok daha fazlasıdır. Evi doğal olarak temizlemenin harika bir yoludur. Hâlâ güvenli bir temizlik ürününü nasıl seçeceğinizi merak ediyorsanız , limon kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Limondaki sitrik asit antibakteriyel ve antiseptiktir, bu da limonların bakterileri öldürebileceği, küfü ve küfü giderebileceği ve hatta uygun şekilde yapılırsa pası giderebileceği anlamına gelir.
Limonun kabuğundaki (veya kabuklarındaki) yağlar, ev eşyalarını temiz ve parlak bırakarak yağ ve lekelerin kesilmesine de yardımcı olabilir. Basitçe söylemek gerekirse, limona bu kadar iyi bir temizleme gücü veren şey asitliğidir. Evde limon kullanmanın tüm aile için bazı büyük sağlık yararları olabilir. Genellikle sert, geleneksel ev temizlik ürünleri cilt alerjilerini ve egzamayı kötüleştirebilirken, limon doğal ve daha az agresif bir alternatiftir.

lemons.jpg

1. MUSLUKLARINIZA, TENCERELERİNİZE VE MOBİLYALARINIZA IŞILTI EKLEYİN

Mutfak ve banyo musluklarını yarım limonun kabuğuyla veya kesik tarafıyla ovun. Lekeleri parlatmak ve çıkarmak için yumuşak bir bezle yıkayın ve kurulayın. Bu arada, bu aynı zamanda donuk tencere, tava ve çatal bıçak takımlarını da aydınlatmak için çalışır.
Doğal, ucuz ve kimyasal içermeyen mobilya cilası için onsuz yaşayamazsınız: bir ölçü limon suyu ile iki ölçü zeytinyağını birleştirin ve iyice karıştırın. Örneğin çizikleri ve lekeleri çıkarmak için genellikle iyi çalışır, bu parke zeminlerde de işe yarar.

2. KİREÇ SÖKÜCÜ MUSLUKLAR

Musluklarınızda kireç oluşmuşsa, bir limonu ikiye bölün ve kirecin olduğu yere gezdirin. Kalıntıyı durulamadan önce birkaç dakika bekleyin.

Su Isıtıcı: Su ısıtıcınızdaki kireç için, birkaç kullanılmış limon yarısını su ısıtıcısına koyun ve kaynatın. Gece boyunca su ısıtıcısında bırakın ve ardından sabah boşaltmadan önce bir kez daha kaynatın. Kalan koku veya tadı tamamen yok etmek için kireci temizledikten sonra su ısıtıcısını birkaç kez duruladığınızdan ve kaynattığınızdan emin olun.

3. BÖCEKLERİ MUTFAKTAN UZAK TUTUN

Böceklerin mutfağınıza girmesini engellemek için kimyasal yüklü böcek ilaçları veya karınca tuzakları kullanmanıza gerek yok, limon tedavisi de aynı derecede etkilidir.
Kapı eşikleri ve pencere pervazlarının yanı sıra karıncaların veya diğer böceklerin girdiği tüm delik veya çatlaklara biraz limon suyu sıkabilirsiniz. Hamamböceği ve pire gibi daha inatçı türlerden kurtulmakta zorlanıyorsanız: sadece 4 limonun suyunu (kabuklarıyla birlikte) 2 litre suyla karıştırın ve bununla yerlerinizi silin, çoğu böcek bu kokudan nefret eder.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN