Makyajda kontür nedir? Kontür nasıl yapılır? Aydınlatıcı ne işe yarar?

Makyajda kontür nedir? Kontür nasıl yapılır? Aydınlatıcı ne işe yarar?

Koyu ve açık renkleri kullanarak yüzdeki öne çıkarılması istenen bölgeleri desteklemek ya da dikkat çekmesini istemediğiniz bölgeleri gizlemek için Kontür yöntemi kullanılır. İşte kontür nasıl yapılır sorusunun yanıtı...

Kontür koyu renkli boyalarla ya da aydınlatıcılarla yüzdeki belli bölgeleri öne çıkarmak ya da gizlemek için kullanılan makyaj yöntemlerinden biridir. Özellikle elmacık kemiklerini öne çıkarmak, burnu küçük göstermek gibi işlemleri kontür uygulayarak yapabilirsiniz.

Kontür yaparken gizlemek istediğiniz bölgelere ten renginizden 1-2 ton koyu renk seçilmesi gerekiyor. Aydınlatıcı ise belirginleştirmek istediğiniz bölgelerde kullanacağınız malzemeniz olacak.

Kolay kontür işlemleri için kalem şeklinde çift taraflı stick ürünler bulunuyor. Sticklerin bir tarafı koyu diğer tarafı ise aydınlatıcı içeriyor.  

 

YUVARLAK YÜZ İÇİN ALIN VE ÇENE BÖLGESİNE AYDINLATICI SÜRÜN 

Kontür yüz şekline göre farklı şekillerde yapılır. Örneğin; yuvarlak bir yüz şekliniz varsa sadece alın ve çene bölgesine aydınlatıcı sürmeli, alın köşelerinden başlayarak çene köşelerine kadar da kapatıcı uygulamalısınız. Böylelikle yüz hatlarınızı küçültüp, dikkati yüzün iç tarafına çekmiş olacaksınız. Bu da yüzünüzün hatlarını yumuşatarak, ince gözükmesini sağlayacaktır.

 19-08/26/makyaj-43.jpg

 

BURNU KÜÇÜK GÖSTERMEK İÇİN UYGULANAN KONTÜR

-Burnunuzu daha küçük göstermek istiyorsanız, burnunuzun sağ ve sol kenarına ince bir çizgi halinde uygulayabilir, daha kalkık durmasını istiyorsanız burnunuzun ucuna hafifçe dokundurup dağıtabilirsiniz.

 19-08/26/makyaj-2.jpg

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN