Maskarayı Mükemmel Şekilde Uygulamak İçin 7 Harika Numara

Maskarayı Mükemmel Şekilde Uygulamak İçin 7 Harika Numara

Makyajın olmazsa olmazı maskaraları kullanırken hepimiz çok dikkatli bir şekilde davranıyoruz. Peki mükemmel bir maskara uygulayabilmek için bilinmesi gerekenler nelerdir? Haberimizde maskara uygulamasının püf noktalarını öğrenince artık herkesi kıskandıracak maskaralar uygulayacaksınız...

Cazip bir bakış, kelimenin tam anlamıyla her kadının göz alıcısıdır. Maskara dünyanın en popüler makyaj malzemesidir. Size güzel çerçeveli gözler ve hiç bitmeyen kirpikler verir. Ancak maskara uygulamak zor bir şey olabilir. Belli ki birbirine yapışan kirpikler ya da kirpiklerinizde topaklar istemiyorsunuz. Hacimli ve güzel yayılmış kirpikler istiyorsunuz. Peki bunu nasıl başarıyorsunuz? Haberimizde maskaranızı mükemmel bir şekilde uygulayabilmeniz için yedi harika ipucu derledik...

MASKARAYI MÜKEMMEL ŞEKİLDE UYGULAMAK İÇİN 7 HARİKA NUMARA

native-cover.jpeg

1. ÖNCE MASKARANIZI KİRPİKLERİNİZİN UÇ KISMINA UYGULAYIN

Maskarayı önce kirpiklerinizin yarısından ucuna kadar uygulayın ve maskarayı kirpiklerinizin geri kalanına uygulamadan önce kurumasını bekleyin. Peki bunu neden yapıyoruz? Çünkü kirpik diplerine çok fazla rimel sürdüğünüzde kirpikler ağırlaşıyor ve artık uçları kaldıramıyorsunuz.

2. MASKARA FIRÇASINI BÜKÜN

Kirpiklerinizin küçük köşelerine maskara sürmenin altın kuralı, fırçayı 45 derecelik açıyla bükmektir. Fırçanın telden yapılmış olmasının bir nedeni var!

maskara-surerken-siklikla-yapilan-hatalar-5ac612a2.jpg

3. FIRÇAYI YUKARI DOĞRU ÇEVİRİN

Kirpiklerinizdeki tüm tüyleri rimel ile kapatmanın bir püf noktası, fırçayı kirpiklerinizin üzerinden ve altından dikey olarak çevirmektir. Bunu yaptığınızda kirpikleriniz hacim olarak artacaktır.

4. ZİKZAK HAREKETİ BİLİNMEYEN BİR NUMARADIR

Tüm kirpiklere rimel sürmek ve aynı anda eşit bir şekilde yaymak için bir başka kullanışlı numara da zikzak hareketidir. Maskara fırçasını kirpiklerinizin ucuna doğru hareket ettirirken bunu zikzak hareketlerle yapın. İlk kat kuruduğunda, biraz ekstra hacim için kirpiklerinizin dibine ikinci bir kat daha uygulayın.

5. BURNUNUZUN ALTINA BİR AYNA KOYUN

Maskaranızı sürdükten sonra normalde panda gibi mi görünüyorsunuz? Maskara uygulaması sırasında burnunuzun altına bir ayna koyup aşağı bakmayı deneyin. Bu sayede rimel uygularken çok detaylı çalışabilir ve üst göz kapağınıza rimel bulaşmazsınız.

basliksiz-8-001.jpg

6. GÖZLERİNİZİ KAPATIN

Kirpiklerinizi dikey olarak fırçalamayın, kirpiklerinizin fırçaya değmesi için gözlerinizi kapatın. Bu sayede kirpiklerinizi daha çok kıvırırsınız.

7. KİRPİKLERİNİZİ DIŞ KÖŞELERE DOĞRU İTİN

Kirpiklerinizi yukarı değil, gözünüzün dış köşelerine doğru yana doğru ittiğinizde, gözleriniz optik ve lifting etkisi kazanır. Ardından maskarayı fırçanın ucuyla kirpik diplerinden dış köşelere uygulayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN