Mehmet Yalçınkaya'nın parmaklarının neden olmadığı ortaya çıktı

Mehmet Yalçınkaya'nın parmaklarının neden olmadığı ortaya çıktı

Acun Ilıcalı’nın kanalı TV8'deki yarışma programı MasterChef’te Mehmet Yalçınkaya’nın parmaklarının neden olmadığı konusu, sosyal medyada birçok kullanıcı tarafından araştırılıyordu. Mehmet Yalçınkaya'nın parmaklarının neden olmadığı ortaya çıktı.

Bolulu Şef Mehmet Yalçınkaya, sert mizacı, babacan tavırlarıyla, MasterChef yarışmasına damgasını vuruyor. Yaptığı her hareketiyle gündem olan Şef Mehmet Yalçınkaya’nın parmağının neden olmadığı ise merak konusu oldu.

MEHMET YALÇINKAYA KİMDİR?

Türkiye aşçılar Federasyonu kim direktör olarak dünya aşçılar 11 olimpiyatlarında dünya ikincisi olan MasterChef programının jüri üyesi Şef Mehmet Yalçınkaya, 1974’te Bolu’da doğdu. 12 yaşında mutfak ile tanışıp amcasının mutfağında işe koyulan Yalçınkaya, İstanbul Maksim ve bebek belediye Gazinosu gibi ünlü yerlerde çalıştı. Kariyeri boyunca İtalya'dan Fransa’ya, Almanya’dan Katar’a kadar birçok dünya ülkesinde çalışmalarını sürdüren ünlü şef, ilk başta Kuşadası'na yerleştikten sonra İstanbul'a dönüş yaptı.

19-08/28/2516552_810x458.jpg

PARMAKLARI NEDEN YOK?

Dünyanın pek çok farklı yerinde gastronomi ve mutfak koordinatörlüğü yapan Mehmet Yalçınkaya, Türkiye’de ise İstanbul'dan Bodrum'a kadar uzanan birçok otel ve restoranda başarıyla çalışmıştır. 2018’de düzenlenen Türkiye lezzet ödüllerinde 500 bin kişinin üzerinde halk oylaması ile en iyi şef ödülünün sahibi olan Mehmet Yalçınkaya’nın mutfak kazası sonucu 3 parmağını kaybettiği aktarıldı.

DİĞER GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

ALDIĞI ÖDÜLLER

Türkiye Aşçılar Federasyonu – Turculina Team Captan

2012 Dünya Aşçılar Olimpiyatları Gümüş Madalya

Berlin -Almanya Dünya Aşçılar olimpiyatları A kategorisi Dünya

Euroturkchefs Culınary Team Takım Kaptanlığı
Euroturkchefs Team Merit diploma Takım Halinde Erfurt – Almanya

İstanbul Mutfak Ensitüsü Chef Düello –İstanbul

En son İstanbul Anadolu Yakası’nın en prestijli oteli Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel’in mutfağını yöneten Mehmet Yalçınkaya, ödüllere doymayan büyük şef ünvanına sahiptir.

Chef 8 Organizasyonu Mansiyon- Ankara Lezzet fırtınası gurme Ritüeli – Wow Hotels – İstanbul

2008 Üçüncülüğü

Oteller arası Amasya Osmanlı Saray yemekleri yarışması 1988–2008 Merit diploma Amasya- Türkiye

19-09/02/screen-shot-2019-09-01-at-15-lsh6.png

Mehmet Yalçınkaya'nın kızı Sude

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN