MasterChef yarışmasında Aşureler yarıştı! Aşure tarifi ve püf noktası | MasterChef Açelya ne yaptı?

MasterChef yarışmasında Aşureler yarıştı! Aşure tarifi ve püf noktası | MasterChef Açelya ne yaptı?

Aşure MasterChef yarışmasında yarışmacıların dokunulmazlık ödülü kazanacağı yarışla gündeme geldi. Yarışmacılar en güzel aşureyi yapmak için yarıştı. MasterChef yarışmacısı Açelya, aşure yaparken başka bir yarışmacıdan yardım alınca şeflerin eleştiri oklarının hedefi oldu. Peki en güzel aşure nasıl yapılır? Aşurenin püf noktaları nelerdir? İşte aşure tarifi...

MasterChef yarışmasında aşure yapan yarışmacılar izleyicilerin ilgisini topladı. Geleneksel tatlılarımızdan biri olan Aşure yarışmacılar tarafından yapılırken, izleyiciler "Aşure nasıl yapılır?" "Aşure'nin püf noktaları nelerdir?" gibi soruların yanıtını merak etti.

AŞURE NASIL YAPILIR?

Aşure için gerekli malzemeler:

1/4 çay kaşığı tuz, 3 su bardağı aşurelik buğday, 1/2 çay bardağı pirinç, 1/4 çay kaşığı karabiber, 1 su bardağı fındık, yarım çay bardağı karanfil suyu, 200 gram kuru kayısı, 1 su bardağı kuru fasulye, 1 su bardağı nohut, 2 su bardağı süt, 200 gram kuru üzüm, 4 su bardağı şeker, 3 litre su

Üzerine: 100 gram ceviz, 225 gram kuş üzümü, 1 nar, 5 gram fındık, Tarçın

Aşure yapımı:

Fasulye ve nohutu ayrı tencerelerde haşlayın. Buğdayı yıkayın ve kaynar suda haşlayın. Buğdayın suyunu süzüp tekrar haşlayıp suyunu süzün. Buğdayı temiz suda 50 dakika haşlayın.

Buğday yumuşayınca içine pişmiş nohut, kuru üzüm, fasulye, doğranmış kayısı, pirinç ekleyip 15 dk kaynatın. Sıcak süt, tuz, karabiber, şeker, fındık ve karanfil suyunu ilave edip15 dk daha kaynatın. Ardından aşureyi kaselere alıp üzerine gerekli malzemeleri serpin. Afiyet olsun.

MASTERCHEF TÜRKİYE 26. BÖLÜM - ŞEFLER AÇELYA'YA YÜKLENDİ

MasterChef Türkiye'nin 26.bölümünde dokunulmazlık oyununda yarışmacılar aşure yaptı. Açelya'nın yaptığı aşureyi şefler Güzide'ye tattırdılar.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN